(foto) Magia serilor de octombrie la Teatrul Național Eugene Ionesco. Se deschide stagiunea a XXVI-a

ubu-rege

Teatrul Național Eugene Ionesco anunță deschiderea stagiunii 2016-2017, cu trei spectacole inedite – 7 octombrie, „Ubu rege”, 8 octombrie, comedia absurdă „Cântăreața cheală”, iar pentru 9 octombrie, comedia „Chirița în provincie’’, la ora 18.30.

Regele Ubu nu aparţine deloc unei specii rare. Poate fi văzut cum zâmbeşte din spatele ecranelor, de la etaje înalte, din fotolii confortabile, din poziţii înalte, de la amvoane şi tribune. Masca acestui Ubu se potriveşte cel mai bine peste chipuri de barosani, afacerişti, şefi, mahări, directori, conducători, lideri politici, magnaţi, preşedinţi şi peste mutra oricărei lichele, în general. Masca lui Ubu le vine ca o mănuşă tuturor celor care operează cu mănuşi.

 

7-octombrie

„Cântăreața cheală” în regia lui Slava Sambriș va încânta încă odată publicul dornic de umor subtil și joc actoricesc grotesc foarte bine conturat. Spectacolul înfățișează degenerarea umanității și a relațiilor dintre oameni, imposibilitatea oamenilor de a comunica între ei, incapacitatea de a lupta împotriva ororilor ce se întâmplă în societatea contemporană.

 

8-octombrie

Mereu actual, cu umor debordant și cu o abundență de situații și aluzii la realitățile social-politice ale vremii, „Chiriţa în provincie” este cel mai longeviv spectacol din Moldova. Regizorul Petru Vutcărău a știut, încă de acum 23 de ani, când a fost jucat în premieră la TEI, să abordeze realitățile social-politice ale vremii, pentru a-l face mereu actual. La sfârşit, veţi fi invitaţi la Balul Chiriţei, unde veţi fi delectaţi cu vin domnesc şi plăcinte gustoase.

 

9-octombrie

ubu-rege cantareata_cheala-2 chirita_in_provincie unu_rege

cantareata_cheala-2

chirita_in_provincie

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente