(video) Iurie Leancă s-a lansat oficial în campanie electorală cu 10 viziuni de dezvoltare pentru Moldova

lansare-02

Iurie Leancă și-a lansat astăzi, 1 octombrie 2016, candidatura pentru Președinția Republicii Moldova din partea PPEM, precum și cele 10 viziuni pentru dezvoltarea Republicii Moldova. La evenimentul, care a fost organizată în Sala cu Orgă din Chișinău, au participat peste 500 de membrii și simpatizanți ai candidatului PPEM, precum și invitați speciali.

În discursul său de deschidere, Iurie Leancă a menționat că Președintele Moldovei trebuie să fie liantul în societate, care să unească poporul, să supravegheze și să îi taxeze pe politicienii care nu își fac treaba. „Partidul nostru trebuie să spună oamenilor adevărul, Guvernul pe care l-am condus a reușit să facă lucruri extraordinare pentru moldoveni. Avem dreptul, aveți dreptul să vă mândriți că am obținut regimul liber al vizelor, că am semnat Acordul de asociere, că ne-am respectat promisiunile făcute”, a spus Iurie Leancă.

lansare-03

Iurie Leancă, al treilea candidat din buletinele de vot pentru scrutinul din 30 octombrie, a oferit și o viziune pentru Moldova în 10 puncte, după cum urmează.

  1. Bunăstare și prosperitate. Moldovenii merită mai mult, de aceea salariile și pensiile lor trebuie să se apropie de cele vestice. Avem nevoie de un stat prosper și îl putem construi cu ajutorul investițiilor europene. Vom crea astfel noi locuri de muncă și vom aduce tehnologie de ultimă oră în țara noastră, dezvoltând economia și nivelul de trai.
  1. Moldova sprijinită de prietenii din Vest. Pot reprezenta cu succes patria, atât în Est cât și în Vest. Relațiile mele externe s-au transformat în drumuri, școli, gazoducte și implicit în noi locuri de muncă.
  1. Justiție independentă și dură. Îmi doresc ca în Moldova să existe egalitate în fața legii. Vreau o țară independentă, iar acest lucru se va întâmpla doar atunci când și justiția va fi independentă. Primul examen al acestei justiții va fi găsirea și pedepsirea dură a celor implicați în furtul miliardului, dar și recuperarea banilor furați și întoarcerea lor către cetățeni.
  1. Realizarea unei axe Moldova – România – Germania. Colaborarea europeană înseamnă relații cu state partenere, state prietene, dar mai înseamnă ceva. Fiecare țară mică are în vedere crearea unei relații speciale cu alte state, iar în cazul nostru, acestea vor fi România și Germania. Impulsionarea acestei axe este secretul pentru drumul spre Vest al Moldovei.
  1. Guvernare transparentă și profesionistă. Imaginea noastră internațională se va îmbunătăți și în baza calității politicii de la noi din țară. Voi fi vocea poporului în relația cu Guvernul.
  1. Dezvoltarea relațiilor economice cu partenerii din Est. Moldova are nevoie de piețe de desfacere pentru produsele sale, la fel cum și țările vecine din CSI au nevoie de produsele noastre. Calitățile mele diplomatice vor reprezenta astfel un avantaj în dezvoltarea legăturilor statale și economice cu acestea, iar piețe mai multe și mai competitive înseamnă prosperitate pentru moldoveni.
  1. Un stat care să aibă grijă de cetățenii săi. Cetățeanul înainte de toate nu poate rămâne doar un slogan, mă voi lupta ca acesta să devină nucleul în jurul căruia țara trebuie să progreseze. Asta înseamnă o protecție socială mai bună pentru cetățean, un sistem al sănătății mai performant și o securitate sporită.
  1. Relațiile economice libere cu Vestul. Zona de Liber Schimb pe care am semnat-o pentru Moldova înseamnă că putem duce produsele noastre pe rafturile magazinelor din vest obținând în schimb salarii de nivel european pentru oamenii care lucrează în agricultura noastră.
  1. O singură țară pentru toți cetățenii. Vreau să avem o țară sustenabilă iar pentru acest lucru e nevoie să fim uniți, sa nu ne lăsăm instigați unul împotriva celuilalt, așa cum ne îndrumă vreun politician sau altul.
  1. Crearea condițiilor pentru întoarcerea acasă a celor plecați. Cei din diaspora nu au plecat din țară de prea mult bine, au fost mânați de griji și de probleme. O Moldovă prosperă îi va convinge deci să vină și să construiască pe mai departe, aproape de copii, de părinți și prieteni.

lansare-01

Vedeți mai jos în reluare evenimentul de lansare a candidaturii lui Iurie Leancă pentru alegerile prezidențiale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente