Dă putere inimii tale! De Ziua Internațională a Inimii beneficiază de consultații medicale gratuite

1
Foto: cardioprima.md

Consultează-ți inima gratuit, fă sport și primește cadouri de Ziua Internațională a Inimii. Pe 2 octombrie curent, începând cu ora 10:00, în parcul Valea Morilor, în contextul marcării Zilei Mondiale a Inimii cu tema „Dă putere vieții tale”, Centrul de Sănătate Publică(CSP) din municipiul Chişinău va organiza un eveniment public cu scopul de a atenţiona populaţia asupra factorilor de risc cardiovascular.

Alături de partenerii săi, CSP Chişinău va organiza un şir de activităţi, obiectivul principal al cărora este de a spori gradul de conştientizare cu referire la prevalenţa bolilor vasculare. În acest scop, va fi amenajat Orăşelul Sănătăţii, unde toţi doritorii vor beneficia de atenţia şi bunăvoinţa medicilor specialişti, care vor oferi consultaţii gratuite, dar şi oportunitatea de a realiza diverse teste, precum aprecierea tensiunii arteriale, a colesterolului, a acidului uric, a hemoglobinei, a glicemiei, efectuarea electrocardiogramei, examene care, în alt context, nu oricine poate să şi le permită din varii motive.

Pulsul acestui eveniment va fi sportul, care, alături de antrenori profesionişti, se ridică la nivelul de artă. Evenimentul va fi condimentat cu multe surprize, concursuri şi cadouri.  Pentru buna organizare și derulare a acestui eveniment, dar şi pentru că ne-am bucura să ne fiţi alături, Centrul de Sănătate Publică din mun. Chișinău solicită respectuos susținerea și participarea activă a Dvs. în cadrul tuturor activităţilor din cadrul evenimentului dedicat Zilei Mondiale a Inimii. Pentru a fi la curent cu actualizările organizării evenimentului vă invităm să urmăriți pagina de Facebook a acestuia. 

Menționăm că la 29 septembrie este celebrată Ziua Mondială a Inimii. Evenimentul are drept scop creșterea gradului de informare a populației globului asupra factorilor de risc în apariția bolilor cardiovasculare, în prezent responsabile pentru 17,3 milioane de decese pe an.

Până în 2030, se estimează că această cifră va crește la 23 de milioane. Acțiunile organizate cu acest prilej pun în evidență factorii de risc în afecțiunile cardiovasculare, precum și condițiile care pot proteja populația de această boală.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente