Șalaru i-a cerut lui Iohannis susținere în schimbarea formatului de pacificatori din regiunea transnistreană

unnamed-1
Foto: presidency.ro

Ministrul Apărării Anatol Şalaru a avut joi, 29 septembrie, o întrevedere cu Președintele României, Klaus Iohannis, în cadrul căreia au fost discutate relațiile bilaterale moldo-române, arhitectura securității regionale și problema transnistreană.

Ministrul Apărării Anatol Şalaru i-a mulțumit Președintelui Klaus Iohannis pentru sprijinul oferit de România în reformarea și modernizarea Armatei Naționale, dar şi pentru susținerea Republicii Moldova în parcursul ei european. Ministrul a reiterat faptul că România este cel mai important partener strategic al Republicii Moldova  în domeniul securității și apărării.

În acest sens, Anatol Șalaru a cerut susținerea României în schimbarea formatului de pacificatori din regiunea transnistreană și înlocuirea trupelor Grupului Operativ Tactic al Federaţiei Ruse (GOTR) cu pacificatori sub mandat ONU.

La rândul său, Președintele României Klaus Iohannis a evidențiat faptul că între cele două țări există o colaborare foarte bună și că România va continua să sprijine  Armata Națională  în procesul de reformare și modernizare.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente