Maia Sandu și Andrei Năstase: Nu vom permite ca Plahotniuc să ajungă premier

Andrei Nastse și Maia Sandu
Foto: jurnal.md

Candidaţii pentru funcţia de preşedinte al RM din partea PPDA şi PAS afirmă că nu vor permite ca Vladimir Plahotniuc să devină premier, chiar dacă aceasta va solicita majoritatea parlamentară. Acest scenariu ar fi posibil dacă, eventual, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Filip ar fi votată de către deputați, iar ulterior majoritatea parlamentară l-ar înainta pe Vladimir Plahotniuc la funcția de premier. Despre aceasta au declarat liderul PPDA, Andrei Năstase și lidera PAS, Maia Sandu, în cadrul ediției speciale a emisiunii „INTERPOL”, difuzată la postul TV7.

„Viitorul președinte trebuie să le facă viața imposibilă lui Filip, Candu și Plahotniuc și astfel va reuși să provoace alegeri anticipate în toamna anului viitor. Preşedintele trebuie să facă un angajament că nu va numi în fruntea instituţiilor oameni cu probleme de integritate. Dacă Curtea Constituțională are o problemă, să şi-o rezolve, iar deputaţilor dacă nu le place, să iniţieze procedura de impeachment a preşedintelui. Vreau să văd reacţia poporului”, a declarat Maia Sandu.

De această părere a fost liderul PPDA, Andrei Năstase, referindu-se la decizia Curţii care l-a obligat pe preşedintele Nicolae Timofti să desemneze un premier susținut de majoritatea parlamentară. „Voinţa populară este mai presus de orice decizie a Curţii Constituţionale. Toţi ştim că CC este aservită. Preşedintele poate face şi un referendum cu privire la alegerea unui prim-ministru. Năstase nu va numi niciodată un prim-ministru ca Plahotniuc”, a declarat Andrei Năstase.

Liderul PAS și PPDA au menționat că săptămâna viitoare vor cunoaște rezultatele celor două sondaje făcute de IRI şi Konrad Adenauer în baza cărora vor desemna un candidat comun la alegerile prezidențiale.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente