Cele mai mustoase evenimente la care poți să mergi de „Ziua Vinului”, sâmbătă, 1 octombrie

1
Foto: winetrust100.co.uk

Este sâmbătă, prima zi din weekend, prima zi din luna octombrie 2016, este „Ziua Vinului” ai atâtea motive de a ieși din casă și de a petrece timpul plăcut. Dacă încă nu te-ai decis ce vrei să faci în această zi, noi îți oferim mai multe recomandări de evenimente.

# Poezie în Doi (#MeetWithAPoem) de Ziua Internațională a Cafelei la ora 9:00 la Bestseller

Suntem din ce în ce mai deconectați și prinși în rutină, iar din acest motiv acordăm tot mai puțin timp iubirii și emoțiilor noastre.

Poate poezia să ne reconecteze cu emoțiile din adâncul sufletului nostru?
Poate să dea suflet relațiilor?

Pentru a demonstra aceasta, Julius Meinl lansează un experiment la care invită cuplurile din întreaga lume.

Pe 1 Octombrie, de Ziua Internațională a Cafelei, îndrăznește să-ți arăți sentimentele față de persoana iubită, iar Julius Meinl vă servește cu o cafea creată special pentru primul vostru moment poetic împreună.

Intră pe meinlcoffee.com, alege o poezie sau scrie poezia ta preferată în compartimentul “WRITE YOUR POEM HERE” și înlocuește-ți cu ea poza de profil. Dă glas sentimentelor tale. Iar sâmbătă, 1 octombrie vino cu persoana dragă la Librăria Bestseller din str. Drumul Viilor, nr. 36/1, Telecentru, Chișinău, unde veți putea savura cafeaua iubirii în schimbul profilului poetizat. Pentru a afla mai multe despre această inițiativă și pentru a putea participa la ea citește mai multe pe pagina de Facebook a evenimentului.

# Generarea Ideilor Creative l ora 10:30 la ZIPHouse

Industria modei a fost mai în permanență plină de idei. Unele mai bune, altele cu mare ghinion.
Generarea ideilor pentru colecții sau produse noi este o activitate permanentă pentru specialiștii acestui domeniu. Acest șir de workshop-uri vine să te ajute în a înțelege procesul de generare a ideilor și ulterior cum faci managementul acestor idei în cadrul companiei/proiectului tău.

Vei fi echipat cu tehnici de generare a ideilor și mai târziu avem grijă ca să știi cum faci un management corect al acestora. Primul workshop se focusează astfel pe Idea generation.
• Aici îți vei evalua și testa potențialul creativ
• Vei înțelege cum are loc procesul de generare a ideilor creative din punct de vedere neuro-științific sau mai simplu, ce face creierul tău atunci când generează idei
• Vei aplica 3 tehnici noi de generare a ideilor
Nu te lăsăm să pleci fără de temă pentru acasă, pe care o discutăm la cel de al doilea workshop.

Workshop-ul numărul doi se focusează pe Idea management
• Aici înțelegi importanța și tipurile de motivare care facilitează generarea ideilor creative
• Tot aici înțelegi importanța managementului echipei și a resurselor în generarea ideilor
• Mai analizăm și rolul asumării riscurilor în aplicarea ideilor inovative

Pentru a afla cât mai multe informații despre eveniment citește pe pagina de Facebook.

# Programul FLEX – 23 de Motive pentru a aplica la ora 12:00 la ARTICO

Probabil ai auzit despre Programul FLEX de la prieteni, vecini, verișori, frați, surori, etc. Sau ai aflat de undeva că FLEX reprezintă un schimb academic la o școală din SUA. Sau poate cineva ți-a șoptit că prin intermadiul FLEX, vei avea posibilitatea să înveți absolut GRATUIT în SUA.

Vino pe 1 octombrie la ora 12:00, în incinta Centrului ARTICO pentru a descoperi cele 23 de motive pentru a aplica la programul de burse FLEX și pentru ai cunoaște pe absolvenții FLEX și experiențele acestora din SUA.

Pentru mai multe detalii accesează pagina de Facebook a evenimentului și informează-te din prima sursă.

# Lansarea vinurilor Radacini la ora 13:00 în PMAN

Pe 1 octombrie vă așteptăm în Piața Marii Adunări Naționale împreună cu prietenii Dvs, pentru a fi primii care se vor delecta cu noua gamă de vinuri#madeinmoldova.

RADACINI – vin tradițional pentru cei care prețuiesc rodul muncii adevărate pornite din #radacini.

Program, 1 octombrie:
Degustarea vinurilor se va face la orele 13:00, 14:00, 15:00 și 16:00. Degustarea este gratuită, trebuie doar să completați formularul de înregistrare. Evenimentul este organizat în cadrul Zilei Naționale a Vinului 2016, ediția a XV-a aniversară, cu genericul „Omul – Sufletul Vinului”. Mai multe despre eveniment află pe pagina de Facebook.

# Читалка / Cititoreală #2 (Carlos Castaneda) la ora 15:00 la Art Labyrinth

Continuăm cititoreala. De data aceasta evenimentul va aborda tema: „Carlos Castaneda. Ștergerea istoriei vieții”. Veți citi secvențe din cartea III al lui Carlos Castaneda și veți analiza și veți discuta secvențele citite. Donațiile vor fi de 5 lei. Mai multe informații despre acest eveniment citește pe Facebook.

# Workshop: Coffee & Doodle Art la ora 19:00 la Tucano Coffe Brasil

La sigur ați auzit despre cele mai trendy desene de colorat pentru adulți, care ajută să te relaxezi, să scapi de stress și grijile de zi cu zi. Dar știți ce cu adevărat relaxează?
Workshop privind Doodle Art este menit să ofere nu doar cunoștințe și competențe noi, dar, de asemenea, ne învață să ne relaxăm, să ne bucurăm de propria perseverență și să găsim varietate în lecțiile monotone.

Acest workshop va fi de interes nu doar pentru cei care prima dată au decis să se încerce în arta Doodle dar și pentru cei care deja au primele lucrări făcute.

Programul include:
– Introducere în arta Doodle;
– Elementele și formele de baza;
– Regula aplicării culorilor contraste;
– Plasticitatea, Geometria în Doodle;
– Posibilitatea de a practica în atmosfera de cafea;
– Cărți poștale dedicate zilei cafelei.

Masterclass-ul desfăsurat de către Кисеева Александра (Aleksandra Kiseeva), de la FFashion Authentic.
Înregistrarea prin telefon, la nr: 068447477 Alexandra
Locurile sunt limitate
Taxa de participare – 50 lei. Mai multe detalii despre eveniment află pe pagina de Facebook.

# Spectacolul „LIFE” la ora 19:00 la Teatrul – Spălătorie

Spectacolul „LIFE” de Ion Borș, Nora Dorogan, Nicoleta Esinencu, Alice Monica Marinescu, Kira Semionov, Doriana Talmazan te așteaptă să-l urmărești.

Având ca punct de pornire dialogurile telefonice purtate de artista vizuală, Alevtina Khakidze, care locuiește în prezent în Kiev cu mama ei care se află în Jdanovka, regiunea Donbass, Liudmila Andreevna. Aceasta încearcă să-și trăiască viața într-un mod demn într-un oraș aflat în mijlocul războiului. Un oraș în care oamenii au încetat să-și mai dea „Bună ziua” și în care societatea s-a divizat dintr-o dată între ei și noi.

„LIFE” chestionează posibilitățile și limitele rezistenței individuale pe timp de război. În secolul în care bătăliile nu se mai duc și nu se mai câștigă doar pe câmpul de luptă. Ci ajung prin intermediul propagandei din mass media și din rețelele sociale chiar în ograda ta, transformând până și grădinița împreună cu copilul tău într-o armă de luptă.

Pentru rezervări sunați la 060439914 sau o puteți face pe mail la [email protected]. Rezervările se pot face până la ora 12:00 în ziua spectacolului. Rezervările neonorate se anulează cu 30 minute înainte de ora începerii spectacolului.

Contribuție opțională este de 60, 80, 100 lei, contribuție pensionari, studenți și liceeni – 40 lei. Mia multe informații află pe pagina de Facebook.

# Movie Night – A film about coffee la ora 19:00 la Tucano Coffe Kenya

Tucano Coffee Kenya te invită să sărbătorești ziua internațională a cafelei, unde veți viziona unul dintre cele mai interesante filme despre cultura cafelei – „A film about coffee”. Acest film vă va vorbi despre călătoriile boabelor de cafea de la fermele Rwanda și Honduras în cele mai renumite coffee shop-uri din Portland, New York, Tokyo și multe alte curiozități interesante.
Veți petrece seara de toamnă savurând din cafea aromată și aprofundându-vă în filosofia cafelei. Intrarea este liberă. Mai multe detalii află pe pagina de Facebook a evenimentului.

# Pinholes Live/ Romanian rock group la ora 20:00 la Art Labyrinth

Trupa de rock revine la Chișinău pentru că „Este casa noastră, iar unul din membrii noștri este din Moldova” menționează formația.  Trupa insistă să se mențină influențată de tot ce aud iar spectrul lor de creație nu are limite.
Ei vă garantează o călătorie deosebită. Intrarea costă 40 de lei. Mai multe informații despre eveniment află pe pagina de Facebook. 

# Urban Beatz #20 la ora 22:00 la Teatru – Spălătorie

URBAN BEATZ în colaborare cu MINISTERUL SUBCULTURII relansează noul ciclu de evenimente ce aduce din toate colțurile lumii muzică urbană, care reprezintă subcultura a diverse grupuri sociale non-conformiste.

De 4 ani își surprind publicul cu mai multe surprize. De data aceasta vin cu foarte multe noutăți muzicale culese cu grija din folclorul urban al civilizației umane. Mai multe informații despre eveniment află pe pagina lui de Facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente