Vadim Brînzan: „Guvernanții au pus datoria miliardului furat pe spatele nostru, timp de o noapte”

dinububulici-photo-5380

Pensionarii din Republica Moldova timp de 12 luni vor trebui să-i dea statului pensia lor. Ei ar trebui să dispară din Moldova timp de un an, iar o familie din patru persoane ar trebui să nu mai aibă cheltuieli pentru aceeași perioadă pentru a întoarce acel 1 miliard de dolari furați din băncile din Moldova. Afirmația a fost făcută astăzi, 29 septembrie, de fostul candidat independent la funcția de președinte, Vadim Brînzan în cadrul unei conferințe de presă.

„Guvernul Republicii Moldova a pus pe spatele oamenilor un miliard de dolari furați, cică pe propria răspundere. Această decizie a fost luată repede, pe parcursul unei nopți. Copii și nepoții noștri încă vor întoarce acești bani”, a spus Brînzan. Acesta a mai făcut referire la afirmația precum că Fondul Monetar Internațional (FMI) a insistat asupra acestei cerințe. El crede că reprezentanții guvernului care au negociat cu FMI nu au fost conduși de interese naționale, dar de interesele personale meschine „Ei vor ca noi toți să uităm despre asta, sau să plecăm peste hotare și să trimitem remitențe acasă”.

Brânzan a mai mărturisit că a avut mai multe tentative de a reveni în Republica Moldova și de a face investiții și schimbări. Acesta însă s-a ciocnit cu reacția celor din conducere care i-au sugerat să rămână în străinătate, dar să trimită bani acasă, în continuare.

Vadim Brînzan s-a vorbit şi la Rezoluţia înaintată ieri de către 2 congresmeni americani privind furtul miliardului. „Eu, în calitate de contribuabil american, mă bucur foarte mult că Guvernul Statelor Unite, în particular Congresul SUA s-a autosesizat la acest capitol şi a pus problema furtului miliardului pe ordinea de zi. Mă bucur că, în sfârşit, Guvernul American îmi va răspunde mie, ca contribuabil, unde au dispărut o parte din banii, pe care i-am achitat ca impozite. Vreau ca aceste sume să fie returnate Moldovei, pentru că cetăţenii nu au absolut nici o vină pentru ceea ce s-a întâmplat. Sunt absolut convins că toţi cei care au participat la această crimă vor fi traşi la răspundere”.

Menționăm că astăzi, candidatul independent la funcția de președinte al țării, Vadim Brînzan a anunțat că nu a colectat numărul suficient de semnături pentru a fi înregistrat de Comisia Electorală Centrală, dar va continua să rămână în viața politică și socială a țării. Candidatul a colectat cinci mii de semnături timp de două săptămâni jumătate. Acesta a lansat campania de colectare a semnăturilor pe 12 septembrie, la Rezina, localitatea lui de baștină. Pentru a fi la curent cu activitatea lui Vadim Brînzan vă invităm să urmăriți pagina lui de Facebook.

Despre Vadim Brînzan

Vadim Brînzan este originar din Republica Moldova. A absolvit Business School la Universitatea Harvard din Statele Unite ale Americii, obţinând diploma de magistru în administrarea afacerilor, cu specializare în finanțe.

Are peste 15 ani de experiență în domeniul bancar și inves­ti­țio­nal în SUA, Europa, Asia, America de Nord. De doi ani este fondatorul unei companii de investiții în Miami, Statele Unite ale Americii.

Şi-a început cariera la PriceWaterhouseCoopers în calitate de Senior Consultant. Apoi a lucrat 7 ani  la banca americană Merrill Lynch, unde a condus Grupul de Investiții Globale Principale și Finanțări structurate.

A fost Partener Principal la HOV Capital, un fond de investiții cu capital privat, unde a gestionat fonduri în companii cu peste 10.000 de angajați în SUA, Marea Britanie și Asia.

Este căsă­to­rit și are trei copii. Vor­bește flu­ent româna, engleza și rusa.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente