Povestea de vară a Lidiei Chirița, studenta de la UTM care a făcut un stagiu de practică în SUA

lidia
Foto: utm.md

Lidia Chirița este studentă în anul IV la Facultatea Inginerie și Management în Telecomunicații în cadrul Universității Tehnice. Vara ce tocmai a trecut a fost una plină de experiențe inedite pentru tânăra studentă, beneficiind de un stagiul de practică al programului american „Southwestern Advantage”.

Lidia a povestit pentru site-ul universității că spre finele anului trei de studii a început să-și fac planuri pentru vară, însă nu voia să repete experiența verilor precedente, dar își dorea să alterneze odihna cu ceva util și totodată interesant. Și pentru că îi place să călătorească, a fost atrasă de un anunț despre înscrierile la programul „Southwestern Advantage”. „Noțunile de business, stagiu, America mi-au trezit un lanț de asociații pozitive și mi-am zis să particip, deși mă măcina gândul că beneficiarii acestui program au fost demult selectați. M-am bucurat nespus, când am fost invitată la o prezentare de către un absolvent al acestui program. După ce am analizat perspectivele descrise de recrutorul proiectului, luând în calcul și îndoielile, am decis să încerc” , își amintește tânăra.

PC: utm.md
PC: utm.md

Programul „Southwestern Advantage” îi învață pe studenții instituțiilor de învățământ superior să-și construiască un business propriu, să-și gestioneze timpul, să câștige bani și să facă față provocărilor vieții. „Astă vară am înțeles că drumul spre succes este lung, plin de spini și obstacole, diferit de cel pe care mi-l desenam în imaginație. Pentru a obține o izbândă, e nevoie de multă muncă, de un regim strict, de atitudine pozitivă în orice circumstanțe”, spune Lidia.

PC: utm.md
PC: utm.md

Acest proiect este axat pe creșterea nivelului educațional al copiilor și adolescenților. Compania „Southwestern Advantage” a fost fondată în 1855 în Nashville, Tennessee, în calitate de program, care să-i ajute pe studenți să achite taxa de studii. În prezent acesta este un program, care distribuie produse educaționale prin intermediul unei echipe din peste 2500 de tineri din cca 350 de instituții de învățământ superior din America și Europa.

În experiența pe care a trăit-o a cunoscut multă lume nouă, și-a făcut prieteni adevărați, a călătorit prin multe locuri din SUA – Fresno, Visalia, Clovis, Los Angeles din statul California, Nashville din statul Tennesee, New York. a vizitat mai multe obiecte de atracție, cum ar fi Sequoia & Kings Canyon, lake Kaweah, Yosemite National Park, Fresno Chaffee Zoo.

PC: utm.md
PC: utm.md

În această vară, Lidia a fost unica studentă de la Universitatea Tehnică a Moldovei care a beneficiat de un asemenea stagiu: „Am întâlnit multe familii, cu sorți, viziuni și valori diferite. Multe dintre ele nu știau cum să realizeze visele copiilor legate de studii. Spre exemplu, Micky Walker, capul unei familii din Clovis, California, în visele sale o vedea pe fiica sa într-un colegiu prestigios, dar credea că familia sa nu poate să-și permită acest lucru. Ba bine că nu. Oricine care dorește cu adevărat ceva și insistă, poate izbândi. După ce mi-am luat rămas bun de la această familie, am simțit și am înțeles: chiar dacă experiența mea de această vară s-ar rezuma doar la ajutorul pe care am reușit să-l ofer acestei familii, a meritat acest efort”.

PC: utm.md
PC: utm.md
PC: utm.md
PC: utm.md
PC: utm.md
PC: utm.md
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente