Experiment internațional la Chișinău, de Ziua Cafelei! Va identifica ce este mai important pentru noi

14370380_1322118741133821_7613166371969376612_n

De 1 octombrie, Ziua Internațională a Cafelei, Republica Moldova va face parte dintr-un experiment internațional ce are ca scop să identifice ce este mai important pentru noi – emoțiile sau pragmatismul.

Un studiu realizat la solicitarea companiei Julius Meinl Austria arată că una din cinci persoane au spus “te iubesc” cu mai mult de un an în urmă, iar una din zece persoane și-a declarat iubirea față de jumătatea sa cu mai mult de o jumătate de deceniu în urmă.

Tot în cadrul acestui studiu s-a constatat că 15% din persoanele cu vârsta de sub 34 de ani preferă să spună ce simte pentru jumătatea sa prin intermediul tehnologiilor de comunicare moderne.

În ciuda acestui fapt, scrisorile de dragoste încă dețin putere. Aproape 1/3 din persoanele interogate sunt de părere că răvașele de dragoste reprezintă un gest extrem de romantic, iar una din 10 persoane alege să-i spună partenerei/lui că o/ ca-l iubește, prin intermediul unei scrisori de dragoste sau a unei poezii.

Ca răspuns la rezultatele cercetării, Julius Meinl – Ambasadorul Culturii Cafenelei Vieneze – și-a luat misiunea de a elimina conexiunile superficiale dintre oameni, ce se întâlnesc în prezent tot mai des, prin intermediul unui experiment internațional organizat în premieră.

14369957_1320853644593664_4020991379247324735_n

Acțiunea va avea loc sâmbată, 1 octombrie, de Ziua Internațională a Cafelei. La acest experiment sunt invitate toate cuplurile să-și dea întâlnire la o poezie și să descopere cum versurile îi pot apropia și mai mult.

Proiectul are loc în premieră anul acesta și se va desfășura în 10 țări. Scopul este de a redefini relațiile moderne și de a demonstra că poezia poate face lumea mai bună și poate readuce emoția în interacțiunile sociale.

Astfel, pe 1 octombrie, în cele 9 locaţii participante din Chişinău, iubitorii de cafea și poezie sunt așteptați să-și dezvăluie sentimentele față de persoana iubită.

Lista completă a celor 9 locaţii Julius Meinl din ţară poate fi consultată aici:

1) Pegas Terrace & Restaurant – Str. Albişoara 20/1, Chişinău, Moldova
2) Crème de la Crème – Str. Alexandru cel Bun 98A, Chişinău, Moldova
3) Propaganda Café – Str. Alexandru Şciusev 70, Chişinău, Moldova
4) Fish-Ka P&P Party Bar – Blvd. Dacia 31, Chişinău, Moldova
5) New York Restaurant & Bar ( Radisson Blu Leogrand Hotel) – Str. Mitropolit
Varlaam 77, Chişinău, Moldova
6) Buddha Bar – Str. Alexei Mateevici 77, Chişinău, Moldova
7) AQUATERRA WELLNESS AND SPA – Blvd. Decebal 6/4, Chişinău, Moldova
8) Best Western Plus Flowers Hotel – Str. N. Anestiade 7, Chişinău, Moldova
9) Librăria Bestseller – str. Drumul Viilor 36/1, mun.Chișinău

Pentru a participa, este nevoie pur și simplu să vizitați site-ul meinlcoffee.com, să alegeți sau să scrieți o poezie în aplicația „Meet With A Poem” și să o postați ca poza de profil pe pagina proprie de Facebook. În acest fel, dați glas sentimentelor ce le trăiți cu adevărat iar pentru curajul de care dați dovadă Julius Meinl vă servește cu o cafea.

14316813_1322110507801311_568995811337208811_n

Robert Montgomery, poet și ambasador al proiectului “Plătește cu Poezie” și „Poezie în Doi” a făcut cunoștință cu cea care astăzi este soția lui prin intermediul unei poezii. El spune că: “Există atât de multă agitație în lumea de azi încât se resimte tot mai tare importanța dragostei și a tandreței în viața noastră. Prin simpla întâlnire la o Poezie în Doi, tindem să încurajăm ceea ce contează cu adevărat pentru noi – iubirea. De Ziua Mondială a Cafelei, încurajez toate persoanele să fie mai îndrăznețe și să-și dezvăluie emoțiile față de persoana dragă. Cine știe ce se poate întâmpla prin simpla schimbare a pozei de profil, cu o poezie?!

CEO-ul lui Julius Meinl, Marcel Löffler spune: „Fiind un brand cu o moștenire înrădăcinată în cultura cafenelei vieneze – avem un interes aparte față de relațiile dintre persoane și dorim să aflăm cum influențează poezia asupra acestora. Misiunea noastră este de a face lumea un loc mai poetic și mai bun, cu pași mici dar semnificativi. Prin urmare, odată cu lansarea experimentului Poezie în Doi, ne propunem să aducem oamenii împreună și să vedem dacă poezia și cafeaua, pot avea un impact pozitiv asupra interacțiunilor sociale„.

Poezie în Doi este o continuare a campaniei de succes Plătește cu Poezie ce a avut loc pe 21 martie, de Ziua Internațională a Poeziei în 34 de țări, ziua când fiecare și-a putut plăti cafeaua cu o poezie!

Urmăriţi conversaţiile pe reţelele sociale prin hashtagg-urile #MeetWithAPoem #PoetryForChange #PoezieÎnDoi #JuliusMeinlMoldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente