Candidatul Independent Valeriu Ghilețchi a depus peste 18 mii de semnături la CEC

Valeriu GHILETCHI

Joi, 29 septembrie, candidatul independent Valeriu Ghilețchi a depus dosarul cu semnăturile colectate pentru susținerea candidaturii sale la funcția de președinte al Republicii Moldova.

Cu ajutorul lui Dumnezeu și a miilor de susținători din întreaga țara, am colectat peste 18,000 de semături din 34 de unități teritorial-administrative de nivelul doi. Din 19 unități de nivelul doi am acumulat peste minimul necesar de 600 de semnături.

Conform candidatului independent cele mai mari dificultăți în procesul de colectare a semnăturilor au fost minimul de 600 de semnături din jumătate de unități administrative de nivelul doi și obligativitatea ștampilei din partea primăriilor. „Datorită dedicării echipei și susținerii crescânde din partea cetățenilor, am reușit să ne atingem obiectivul. Constat că există susținerea necesară pentru demararea unei campanii de succes. Sper să avem parte de o campanie onestă și curată,” a declarat Valeriu Ghilețchi.

În zilele următoare acesta urmează să își lanseze campania electorală propriu-zis. Odată cu lansarea campaniei va fi anunțat programul și obiectivele pe care candidatul își propune să le atingă în calitate de Președinte al Republicii Moldova.

Experiența scrutinelor anterioare mă face să fiu optimist și încrezător că pot trece cu succes prin acest exercițiu. Iar realizările acumulate în funcția de deputat, secretar al Comisiei pentru Politică Externă și delegat la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei mă va ajuta să fiu un președinte bun pentru Republica Moldova”, a concluzionat candidatul independent, Valeriu Ghileţchi.

Aceasta este prima campanie prezidențială pentru deputatul Valeriu Ghileţchi, al doilea scrutin în calitate de candidat independent și a șaptea campanie electorală la nivel național.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente