Participă la sondaj: Tu ce părere ai despre excluderea notelor la educație fizică?

ktqzym7yxm

Zilele trecute, ministra Sănătății, Ruxanda Glavan, a înaintat un demers ministrei Educației, Corina Fusu, prin care cere excluderea notelor la disciplina școlară educație fizică, motivul principal fiind faptul că adesea părinții cu copii de vârstă școlară cer scutirea elevilor de la lecțiile de cultură fizică din cauza notelor. Noi am hotărât să vă întrebăm pe voi, tinerii, ce părere aveți despre această inițiativă și dacă sunteți pro sau contra ideii. Votați mai jos.

Astăzi, 28 septembrie, Ministerul Educației a venit cu o precizare oficială, spunând că până la momentul actual în adresa instituției nu a parvenit nici un demers oficial din partea Ministerului Sănătății.Totuși, Ministerul Educației informează că a dispus crearea unui grup de lucru, din care vor face parte reprezentanți ai Ministerului Educației, ai Ministerului Sănătății și ai Ministerului Tineretului și Sportului, pentru a examina cauzele solicitării certificatelor medicale pentru eliberarea de la lecțiile de educație fizică, dar și temeiul în care aceste certificate au fost eliberate.

Totodată, Ministerul Educației lucrează asupra elaborării Cadrului de referință pentru Curriculumul național, conform căruia vor fi adaptate criteriile predării şi evaluării, ceea ce ar înseamna că nu vor fi acordate note la la toate disciplinele școlare.

Ministra Sănătății și-a argumentat inițiativa prin faptul că aplicarea notelor pentru disciplina școlară educația fizică reprezintă un impediment care reduce atractivitatea orelor și limitează accesul copiilor la practicarea activității fizice, stimulând modul sedentar de viață.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente