La Aeroport a fost instalat un sistem de verificare a bagajelor de ultimă generaţie

sistem-de-verif-bagaje-2

Pentru sporirea siguranţei pasagerilor, compania administrator al aeroportului, “Avia Invest” a procurat şi pus în funcțiune pe Aeroportul Internațional Chişinău, un sistem de verificare a bagajelor cu raze X.

Modelul PX-MV 10.10 este o maşină de X-ray care are o performanță superioară şi astfel sporeşte esenţial nivelul securităţii aeronautice. Acesta are capacitatea de a scana imaginea de bază prin vizualizare cu o geometrie verticală şi opţional orizontală. Banda rulantă şi intrarea tunelului ajută la procesarea şi verificarea bagajelor, fără ajutor manual.

La fel, combinaţia dintre rezervorul cu putere înaltă duce la un mai bun rezultat a pătrunderii în rezoluţia imaginii şi calitate pentru a facilita detectarea rapidă a multor obiecte suspecte, ca de exemplu: arme, substanţe narcotice, explozibil şi alte obiecte şi substanţe interzise.

sistem-de-verif-bagaje-1

Un alt avantaj e că, sistemul este transportabil având o conectare uşoară. Astfel, prin arhitectura sa modulară cu mai multe segmente poate fi transportat individual printr-o lăţime a unei uşi cu dimensiuni standard şi reconectat rapid. Această facilitate permite sistemului să fie implementat în mai multe zone anterior accesibile numai unităţilor mult mai mici.

Operatorii pot interacţiona cu acest sistem în limba de stat, deoarece noul suport are prevăzut în program mai multe limbi.
Menţionăm că, producătorul echipamentului este compania americană L-3 Security & Detection Systems (SDS) – lider mondial în furnizarea echipamentelor inovatoare în aviaţie şi dezvoltarea noilor soluţii de securitate în cele mai mari aeroporturi din lume.

sistem-de-verif-bagaje-3

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente