(foto) A fost inaugurat iHUB – un nou spațiu de coworking ce va reuni startuperi și liber profesioniști

ihub-la-utm_3-1030×580
Foto: utm.md

Astăzi, 28 septembrie, în incinta Facultății Energetică și Inginerie Electrică a UTM a fost inaugurat cel mai așteptat co-working din Moldova – iHub. Spațiul își propune să reunească oameni, resurse, experiențe și conținuturile potrivite pentru a susține inovația și afacerile scalabile în domeniul IT, impulsionând colaborarea și cultura de comunitate și susținând dezvoltarea unor produse viabile create de către antreprenorii IT.

Potrivit utm.md, cubul deschis are o suprafață de 400 m.p. și va găzdui startuperi și liber profesioniști în domeniul IT. Rezidenții vor beneficia de o ambianță confortabilă – spații de lucru perfect adaptate tendințelor, necesităților și resurselor. Prin intermediul iHUB ei vor avea posibilitatea să se conecteze la rețele locale și internaționale de investitori, să întâlnească potențiali parteneri, să acceseze evenimente antreprenoriale, să profite de programe utile și de un transfer efectiv de know-how.

Lansarea iHUB va fi urmată de competiția Seed Forum Moldova, în cadrul căreia cele mai promițătoare startupuri din țară vor concura pentru a obține dreptul de a accesa rețeaua  globală Seed Forum.

La momentul deschiderii, o serie de start-upuri de succes deja și-au rezervat locuri de muncă, precum: Retently, Vintage, Energy Solaris etc.

iHUB este creat cu suportul Guvernului Regatului Norvegiei în cadrul unui parteneriat public-privat între Universitatea Tehnică a Moldovei și Centrul de Excelență în domeniul TIC – TEKWILL, finanțat din surse USAID, având drept scop dezvoltarea comunității IT în Republica Moldova și susținerea ideilor și startupurilor.

PC: utm.md
PC: utm.md
PC: utm.md
PC: utm.md
PC: utm.md
PC: utm.md
PC: utm.md
PC: utm.md
PC: utm.md
PC: utm.md
PC: utm.md
PC: utm.md

 

Taguri: #USAID Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente