„Castel Mimi” a obținut în acest an „Marele premiu pentru merite deosebite în domeniul vitivinicol”

14310691_1773336319577617_115172307_n
Foto: Camelia Buzdugan / Instagram

În acest an, Marele Premiu în domeniul vitivinicol va fi decernat celor de la „Castel Mimi” pentru merite deosebite în fabricarea vinurilor de calitate înaltă, perpetuarea tradițiilor și calității excelente a vinurilor autohtone, promovarea imaginii Republicii Moldova ca țară vitivinicolă pe arena internațională, precum contribuția la dezvoltarea turismului vitivinicol moldovenesc.

O decizie în acest sens a fost luată astăzi, de către Cabinetul de miniștri, la propunerea Comisiei formată din specialişti în sectorul vitivinicol.

Întreprinderea nominalizată este o companie privată, membră a Asociaţiei Vitivinicolă a Regiunii Geografice Delimitate „Codru”, fiind una din principalele firme care au depus eforturi conjugate şi consecvente în modernizarea şi retehnologizarea producţiei, sporirea calităţii produselor fabricate şi diversificarea piețelor de desfacere, se menționează în proiectul de Hotărâre a Guvernului.

Deoarece este o companie „tânără”, fondată prin divizarea de la SA „Agrovin Bulboaca”, dispune de plantații viticole, cu suprafaţa de cca 30 ha, de o fabrică de vin, dotată cu utilaje moderne, precum şi de echipamente viticole performante. Compania, în perioada anilor 2014-2016, a efectuat investiţii capitale şi a reconstruit Castelul lui Constantin Mimi, ultimul guvernator al Basarabiei, prezentând vizitatorilor Republicii Moldova o capodoperă istorică, care va duce, cu siguranţă, la dezvoltarea turismului moldovenesc. Castel Mimi este o atracţie turistică ce oferă o gamă variată de servicii pentru amatori de vin şi istorie.

Activitatea economico-financiară a întreprinderii este profitabilă, profitul net în anul 2015 fiind de 11,5 mil. lei. Vânzările producţiei fabricate, în anul de referinţă, au constituit 18,7 mil. lei, 85 la sută din ele fiind direcţionate la export (UE – 40%, SUA -10%, CSI-50%).

Calitatea vinurilor produse de companie este apreciată de către consumatorii locali şi cei de peste hotare la cel mai înalt nivel. Această apreciere este confirmată prin distincţiile obţinute la diferite concursuri şi expoziţii internaţionale şi naţionale. Întreprinderea nu are datorii faţă de bugetul public naţional, fondul social şi faţă de Fondul viei şi vinului. Compania corespunde principiilor de selectare pentru decernarea „Marelui Premiu” şi Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare consideră oportună menţionarea întreprinderii „Castel Mimi” SRL cu distincţia nominalizată.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente