(galerie foto) Săptămâna Modei de la Milano: Chic sportiv și urban pentru primăvară – vară 2017

collage
Foto: Colaj diez / vogue.it

Chic-ul sportiv și urban a avut un spațiu important în propunerile podiumului Săptămânii Modei de la Milano, bunăoară în colecțiile prezentate duminică de casele Laura Biagiotti sau Salvatore Ferragamo, pentru care femeile trebuie să fie elegante, dar se să se simtă totodată comod, relatează Agerpres.

Laura Biagiotti

Teatro Studio din capitala Lombardiei a găzduit colecția prezentată de Laura Biagiotti, care s-a inspirat din jocul de golf în această colecție având ca fundal un ‘green’ vertical în fața căruia au defilat ținute cu imprimeuri cadrilate în formă de fagure (argyle) și variații din jersey sub formă de rochii mulate sau cloche.

Biagiotti, supranumită ‘regina cașmirului’, a propus modelul său „bambola”, de data această în țesătură de blugi, sau rochii vaporoase din batic „foulard” de mătase imprimată cu motive din jocul de golf al anilor 1930. Având ca accesorii coliere, casa italiană s-a raportat din nou la acest joc, confecționându-le din mingi similare celor din golf, care ornamentează încălțămintea, de data aceasta cu toc.

Ferragamo

Ferragamo a propus la rândul său o versiune chic urbană în care a domnit ca regină, „fusta trompetă” (terminată printr-un volan), dar și salopetele și trenciurile cu croieli moderne, cu umerii și mânecile exagerat de mari. Femeile Ferragamo experimentează cu formele: umerii vor avea croială de semilună, sau rotunzi, în combinație cu fustele cu talie înaltă și volane, într-o gamă variată de culori, mergând de la albastrul marin, la verdele olive, fără a uita de albul imaculat presărat cu flori.

Trussardi

În ce privește Trussardi, casa de modă înființată în 1911, a optat pentru o notă pop într-o propunere care s-a ridicat la rangul de „elegantly pop”, cu mult lurex în puloverele ajustate pe corp, canadiene voluminoase, pelerinele din pvc și foarte mult roșu — în combinație cu fucsia — fără a uita de geanta sa ‘lovy’.

Casa Marni

Casa Marni a început prezentarea cu o colecție în care s-au evidențiat centurile, transformate uneori în poșete atârnate de brâu. Marni, una din cele mai interesante case de modă ce participă la Milan Fashion Week, condusă de fondatoarea sa, Consuelo Castiglioni, a propus juxtapuneri de imprimeuri și culori, îmbinând grafica modernă cu elemente sport, utilitare.

Stella Jean

La rândul său Stella Jean, designer italian de origine haitiană, a ales ca inspirație jocul de fotbal, îmbrăcându-și manechinele în tricouri cu guler în stil vintage, purtate cu fuste, care au luat uneori aspectul lejer și comod de pareo.

 

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente