Vlad Ciupercă, student la Stockholm School of Economics: Riga este o destinație plină de farmec

highlight_riga
Foto: hhs.se

Pe 29 septembrie, la Chișinău va avea loc o prezentare detaliată a programului SSE Riga, una dintre universitățile de top de business și economie din Europa. Vei afla mai multe despre procesul de admitere și programul Granturi a Guvernului Suedez.

Pe 29 septembrie, începând cu ora 16:00, la Biblioteca Onisifor Ghibu (mun. Chișinău, Strada Nicolae Iorga 21) se organizează un eveniment de informare despre experiența de a studia la SSE Riga. Acolo elevii vor avea ocazia să discute personal cu rectorul universității, Anders Paalzow, cu profesori și reprezentanți ai comisiei de admitere, dar și cu absolvenții moldoveni ai SSE Riga. Prezentarea va fi in limba engleză, iar intrarea este liberă.

Conform rating-ului creat de Financial Times în 2015, SSE Riga ocupă primul loc în regiunea Baltică printre universitățile de business.

Programul cuprinde 3 ani de instruire, cu posibilitatea de specializare în ultimul an, în două din următoarele domenii: Antreprenoriat, Marketing, Finanțe și Economie. Studenții din anul 1 și 2 trebuie să completeze câte un stagiu de practică de 4-5 și, respectiv, 6-8 săptămâni.

Grantul oferit de Guvernul Suedez, în valoare de 30,000 de euro acoperă taxa de școlarizare pentru toți cei 3 ani de instruire, cazarea în căminul SSE Riga și o bursă lunară de 200 de euro.

Urmăriți detalii despre eveniment pe Facebook.

Photo Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-tool

Vlad Ciupercă este student în anul II la SSE Riga și recomandă tuturor studenților să fie mereu la curent cu toate noutățile ce țin de burse și programe universitare. „Sunt o mulțime de oportunități; dacă ești dispus să investești timp suficient în asta, sigur vei găsi un program care să ți se potrivească”, spune Vlad. Pentru el, acel program este SSE Riga.

El ne-a povestit că dimineața unui student obișnuit începe devreme: „După un mic-dejun luat în grabă, mergem la universitate. Urmează cursurile, iar apoi – activitățile în cadrul organizațiilor. Prânzul îl putem lua la cantina universității sau în oraș, conform preferințelor fiecăruia. După-amiaza este de obicei rezervată studiului individual”.

Vlad mai spune că ceea ce l-a atras la acest program de studii este reputația de a fi una din cele mai de succes universități de economie și business din Europa, dar și orașul Riga, pe care nu-l mai vizitase niciodată, dar care s-a dovedit a fi o destinație plină de farmec. De asemenea, la SSE Riga sunt o mulțime de activități extracuriculare, cum ar fi organizațiile studențești (IFund, Peak Time, Debate Society ș. a.), care te ajută să pui în practică cunoștințele dobândite în cadrul cursurilor. Universitatea organizează antrenamente sportive, dar și evenimente mai ample pentru cei pasionați de sport. Astfel, fiecare student poate alege cum să își petreacă timpul liber într-un mod cât mai eficient.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente