UE oferă 15 milioane de euro Moldovei pentru reforma administrației publice

Foto: gov.md

Comisarul european pentru politica europeană de vecinătate și negocieri de extindere Johannes Hahn a semnat luni la Chișinău cu premierul Pavel Filip Acordul de finanțare privind programul suport pentru reforma administrației publice în Republica Moldova.

În baza acestui program țara noastră va primi 15 milioane de euro pentru reforma administrației publice, ceea ce va contribui la modernizarea acesteia, asigurarea transparenței și o va face mai prietenoasă cetățenilor, scrie infotag.md.

În context, Johannes Hahn a menționat că acordul cu Fondul Monetar Internațional va redeschide finanțările UE pentru Republica Moldova.

Comisarul european a salutat stabilizarea situației în Republica Moldova, pe care o consideră una din principalele realizări ale actualului Guvern. De asemenea, el a menționat că autoritățile au îndeplinit angajamentele asumate în foaia de parcurs. Totodată, Johannes Hahn s-a referit la realizarea Acordului de liber schimb cu UE, domeniu în care au fost înregistrate „progrese remarcabile”.

La rândul său, premierul Pavel Filip a menționat că vizita oficialului de la Bruxelles marchează un moment important în relația Republicii Moldova cu UE și reprezintă o recunoaștere a eforturilor de a repune pe făgașul normalității procesul de reformare. „Pentru cetățeni și partenerii externi, această vizită vine să semnaleze angajamentul continuu al UE pentru cooperarea cu Moldova și recunoașterea rezultatelor obținute”, a menționat șeful Guvernului.

Pavel Filip a remarcat că autoritățile au avansat în implementarea foii de parcurs dar și cu negocierile cu FMI. „Următoarea etapă în activitatea autorităților va fi implementarea în practică a legilor adoptate în prima jumătate a anului și atingerea rezultatelor vizibile”, potrivit premierului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente