Troleibuzul cu acumulatoare electrice va fi scos la linie într-o săptămână

dsc_1801
Foto: Chisinau.md

În curând, troleibuzul cu acumulatoare electrice, asamblat de către Regia Transport Electric Chişinău, urmează a fi scos la linie. Unitatea de transport va fi prezentată în cadrul unui eveniment la care va participa premierul moldovean şi omologul său belarus, transmite IPN.

Şeful RTEC, Gheorghe Morgoci, a declarat, la şedinţa operativă de la Primărie, că evenimentul este planificat pentru data de 3 octombrie. Delegaţia oficială va face o călătorie cu noul troleibuz de la RTEC până la Guvern.

Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a declarat că acest proiect este unic de felul său într-un oraş din fosta Uniune Sovietică, dar şi din Europa de Est. Potrivit edilului, acest model de troleibuz, asamblat la Chişinău, e de două ori mai ieftin decât în statele vecine.

La începutul lunii iunie a anului trecut, RTEC a prezentat noul model de troleibuz, dotat cu acumulatoare, care poate parcurge o distanţă de până la 50 de kilometri fără a fi conectat la reţelele electrice. Atunci era examinată posibilitatea extinderii rutei de troleibuz până la aeroport. Calculele au arătat că troleibuzele alimentate cu acumulatoare electrice sunt de 3 ori mai econome decât autobuzele alimentate cu motorină.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente