La biblioteca pentru copii „Ion Creangă” a fost inaugurat un centru dotat cu echipament inovativ

_dsc0032_0
Foto: Ministerul Culturii

La Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” a fost inaugurat Centrul de Excelență și Formare, creat în parteneriat cu Ministerul Culturii și Programul Național Novateca.

Secretarul de Stat al Ministerului Culturii, Andrei Chistol, a afirmat că pentru Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” demarează o nouă etapă în proiectul de dezvoltare a bibliotecilor pentru copii. „Mă bucur că putem vedea proiectul realizat, că există metode moderne de educare a copiilor și că avem bibliotecari instruiți, care vor promova noi metode de lucru prin intermediul tehnologiilor informaționale”, a notat oficialul.

Centrul de Excelență și Formare va contribui la modernizarea și consolidarea unei rețele de biblioteci pentru copii atractive și dinamice, cu bibliotecari instruiți și servicii moderne, bazate pe tehnologiile informaționale mobile, care ar spori oportunitățile de cunoaștere, învățare, dezvoltare creativă și comunicare pentru utilizatori.

PC: Ministerul Culturii
PC: Ministerul Culturii

Echipa acestui Centru, formată din 10 bibliotecari, instruiți prin intermediul Programului Novateca în tehnicile și metodele formării continue, în conceptele bibliotecii moderne, managementul calculatorului și managementul tabletelor în bibliotecile pentru copii, își propune să organizeze activități pentru mai multe categorii de utilizatori: copii, adolescenți, părinți, educatori, profesori etc. Scopul activităților este de a dezvălui potențialul educativ și formativ al tehnologiilor informaționale, în special pentru copii.

PC: Ministerul Culturii
PC: Ministerul Culturii

Inițial, Centrul are un program de instruire pentru 23 de formatori din bibliotecile raionale și municipale, care la rândul lor desfășoară instruirea bibliotecarilor din cele 59 de biblioteci pentru copii implicate în dezvoltarea serviciilor bazate pe utilizarea tabletelor. Ulterior, vor beneficia de acțiuni de instruire la diverse subiecte toți bibliotecarii din rețeaua celor 118 biblioteci pentru copii, precum și bibliotecarii școlari, care au nevoie de cunoștințe noi și abilități pentru a moderniza oferta de servicii.

PC: Ministerul Culturii
PC: Ministerul Culturii

Centrul de Excelență și Formare al Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă” este dotat cu 10 tablete, 5 calculatoare și 2 laptopuri, Internet WIFI gratuit, proiector și ecran de protecție, imprimantă multifuncțională și echipamente periferice.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente