(foto, video) Cutremurul a fost anticipat la Florești, în cadrul unei simulări a pompierilor

ex4
Foto: PC: DSE

Vineri, 23 septembrie, în raionul Florești au avut loc simulări ale unor situații excepționale. Conform scenariului, în dimineața zilei de ieri a fost înregistrat un seism care a afectat infrastructura din raion, fiind anunțate mai multe consecințe, printre care izbucnirea incendiilor, scurgere de substanțe periculoase și accidente rutiere.

Simularea a continuat cu întrunirea Comisiei pentru Situaţii Excepţionale din raion, în care s-au indicat cerințe către responsabilii de gestionarea situaţiilor de criză, creându-se și un punct de dirijare.

Echipe de pompieri au intervenit la o fabrică unde a fost simulată o scurgere de amoniac, iar personalul a fost evacuat. Salvatorii au efectuat lucrări de lichidare a consecinţelor în urma scurgerii substanţelor nocive.

PC: DSE
PC: DSE

În același timp, în apropierea oraşului Floreşti a fost simulat un accident rutier, unde au fost solicitate echipe de descarcerare, dar și de prim ajutor calificat. În teren, a fost realizat triajul medical, acordarea primului ajutor și transportarea la spital a victimelor. La un atelier în urma cutremurului, au rămas blocate două personae, echipele specializate intervenind la faţa locului şi deblocând oamenii rămași în interior.

PC: DSE
PC: DSE

La o altă locație s-a identificat un focar de rabie. Aici, au fost testate capacitățile de intervenție ale echipelor de salvare, dar și cele ale formațiunilor de protecție civilă din cadrul serviciilor raionale. Aplicația s-a încheiat cu o ședință a Comisiei pentru Situații Excepționale, unde au fost trecute în revistă acțiunile formațiunilor, dar și deciziile luate.

PC: DSE
PC: DSE

La exercițiu au participat circa 100 de persoane cu 13 unităţi de tehnică.

PC: DSE
PC: DSE
PC: DSE
PC: DSE
PC: DSE
PC: DSE
PC: DSE
PC: DSE
PC: DSE
PC: DSE
PC: DSE
PC: DSE
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente