(video) Campania „Eu vin din Moldova” prezintă vinăriile din țară: ASCONI

13573630_630267677130270_594612672_n
Foto: Instagram / @ninagrosu91

„Asconi Winery” este una dintre cele mai performante vinării din țară, care procesează anual circa 3500 de tone de struguri, utilizând echipamente și tehnologii de ultimă generație. Întreprinderea deține plantații proprii de viță-de-vie cu suprafața de 506 ha cu soiuri internaționale și indigene, suprafața cărora este extinsă fiecare an.

unnamed

În anul 2015 „Asconi” a primit trofeul „Cea mai bună companie vinicolă” din Republica Moldova, pentru performanțe deosebite, dar și pentru abilitatea de a se reorienta în condiții de criză, compania reușind să-și diversifice rapid și eficient piețele de desfacere, astfel încât să nu fie afectată de embargourile impuse de Federația Rusă. „Asconi” exportă anual peste 857.000 de litri de vin, care ajung pe piețele statelor UE, China, SUA, Taiwan, Canada, Australia, Japonia ș.a, cât și pe piețele tradiționale din CSI.

Compania participă în mod constant la concursuri specializate internaționale, de unde revine cu premii și medalii, doar în 2016 obținând peste zece distincții la așa concursuri precum Concours Mondial du Bruxelles, Decanter World Wine Awards, International Wine and Spirits Competition și Berliner Wine Trophy, fapt care confirmă calitatea produselor sale.

 

Acest articol a fost realizat în cadrul Proiectului de Competitivitate al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Proiectul susține eforturile Republicii Moldova de a promova o economie puternică, diversificată și orientată spre export, contribuind la creșterea competitivității în sectoare-cheie: sectorul vitivinicol și turism, industria ușoară (în special îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii) și sectorul tehnologiilor informaționale și comunicațiilor. Această asistență este posibilă datorită suportului generos al poporului American, prin intermediul USAID, în colaborare cu Guvernul Republicii Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente