Studenții moldoveni pot beneficia de o vizită de studiu gratuită în Cehia. Ce condiții trebuie să îndeplinească

oferte-turistice-praga-2015
Foto: centraltravel.ro

Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova anunță cea de-a 2-a ediție a vizitei de studiu în statele membre UE pentru studenții din Republica Moldova dornici să cunoască în detaliu Acordul de Asociere încheiat între Republica Moldova și Uniunea Europeană, cu accent pe Zona de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător (DCFTA), precum și experiența de armonizare la UE a statelor membre.

Beneficiarii vizitei de studiu în Cehia vor fi selectați în urma unei competiții publice, precedată de o serie de seminare tematice. În afară de cunoașterea oportunităților oferite de implementarea DCFTA, ediția din acest an este organizată sub „egida” potențialului de promovare și de dezvoltare a turismului, luând în considerare faptul că turismul rural este identificat ca fiind una dintre sursele posibile de dezvoltare economică a țării.

Seminarele tematice vor avea loc în perioada 17-21 octombrie 2016, în timp ce vizita de studiu în Republica Cehă este planificată pentru noiembrie 2016. Participarea la seminarii și vizita de studiu sunt gratuite, toate costurile aferente sunt acoperite de către Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova (inclusiv călătorie și cazare în Republica Cehă).

Obiectivul principal al acestei inițiative este de a educa tineretul, viitoarea generație de antreprenori, prin exemplificarea  experienței statelor membre UE  și modul în care pot să profite de oportunitățile și beneficiile oferite de aproximarea la UE.

În cadrul ediției precedente, studenții moldoveni au vizitat România, s-au întâlnit cu experți care le-au împărtășit tinerilor opinia lor cu privire la experiența României și lecțiile învățate în căile sale de aderare la UE, dar și despre beneficiile potențiale pentru Republica Moldova în procesul de armonizare la UE.

Cerinţe faţă de candidaţi:

  • Cetățeni ai Republicii Moldova, studenți cu vârstă cuprinsă între 18-30 ani;

Cererea constă din:

  • fotografii cu o descriere scurtă a unei destinații de turism rural sau un punct de atracție:
  • Imaginile depuse de candidați trebuie să descrie atractivitatea destinației, comunității / regiunii Moldovei, de ex. monumente de arhitectură, tradiții locale, peisaje etc., pentru potențialii turiști;
  • Descrierea: un scurt eseu în limba română / rusă sau engleză la tema: DESCOPERĂ TEZAURUL ASCUNS AL MOLDOVEI … {Numele regiunii / locul unde se află obiectul reflectat în imagini}. Eseul se va referi la imaginile depuse în concurs: 1 pagina A4, shrift Calibri, 12;
  • Dosarul va fi transmis în format electronic;
  • CV in formatul Europass (este imperativ ca CV-ul să conțină un număr valabil de telefon și o adresă electronică).

Criterii de evaluare: imagini creative, calitative (color, 1-2 MB, min. 5 fotografii care să reflecte aceeași destinație turistică), vă rugăm să folosiți link-uri de download pentru transferul fișierelor; unicitatea punctului de atracție reflectat, originalitatea imaginilor (numai fotografiile proprii vor fi luate în considerare).

Candidații cu dosare relevante vor fi invitați pentru o serie de sesiuni tematice „Tehnici moderne de promovare a turismului rural, în contextul DCFTA / ZLSAC”. Candidații sunt rugați să își depună candidatura la adresa: [email protected]

Data limită de depunere a dosarelor: 12 octombrie 2016.

Candidații selectați vor beneficia de sesiuni tematice privind:

  • DCFTA: provocări și oportunități pentru Moldova;
  • Tehnici moderne de promovare a turismului rural și modul în care să dezvolte o strategie de promovare a potențialului turistic în UE;
  • Limba de lucru: română, engleză.

Etapa finală: Vizită de studiu în Cehia

  • Toți participanții vor participa la un concurs deschis, în vederea selectării beneficiarilor vizitei de studiu în Republica Cehă;
  • Pentru concurs, participanții vor prezenta viziunea lor asupra strategiei dedicate rurale promovarea potențialului turistic în Moldova și UE (folosind prezentare Power Point sau alt suport vizual) – max. 7 min.
  • Câștigătorii vor fi selectați de un juriu comun: reprezentant Delegație UE, un expert în turism, reprezentanți ai partenerilor, etc.

Beneficii: Cheltuielile de transport și cazare vor fi acoperite. Nu există taxă de participare.

Pentru detalii, vă rugăm să contactaţi: BDR Associates, 022 214156, persoana de contact: Irina Draguțanu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente