JOBS – Un proiect pilot de orientare profesională care este implementat în trei școli din Moldova

ja-elevi
Foto: jaromania.org

Ministerul Educației al Republicii Moldova și Centrul de Proiecte Internaționale în Educație (IPE) al Universității Pedagogice din Zurich, Elveția, au încheiat un Acord de colaborare. Documentul este semnat în contextul realizării Proiectului ”JOBS – Orientare profesională în mediul de afaceri și școli”.

Proiectul este desfășurat în perioada ianuarie 2016 – august 2017 și are scopul de a susține tinerii în procesul de tranziție de la școală spre instruire profesională sau spre piața muncii, oferindu-le elevilor suport individual în vederea alegerii unui parcurs personal și profesional.

Tinerii beneficiari vor avea oportunitatea de a-și evalua și îmbunătăți anumite deprinderi, de a obține competențe noi necesare pentru viitoarea carieră, dar și pentru viață.

Profesorii implicați în proiect vor putea să-și diversifice spectrul metodelor didactice și să beneficieze de experiența unei relații diferite cadru didactic – elev. Accentul va fi pus pe metodele de predare centrate pe elev, precum învățarea prin cooperare și învățarea bazată pe sarcină.

Inițial proiectul va fi pilotat în trei școli (Gimnaziul “A. I.Cuza” din Bălți, Școala Profesională nr.7 din Chișinău și Liceul “I. L. Caragiale” din Orhei), iar ulterior se preconizează extinderea acestuia la nivel național.

În România Proiectul ”JOBS – Orientare profesională în mediul de afaceri și școli” se desfășoară din anul 2009.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente