(video) Aur pentru Moldova! Valentin Petic a cucerit locul I la Campionatul Mondial de Lupte

1
Foto: Facebook/ Ministerul Tineretului și Sportului

Republica Moldova a obținut Medalia de aur la Campionatul Mondial de lupte, rezervat cadeților, care se desfășoară în perioada 13-18 septembrie, la Tbilisi, Georgia. Înalta distincție la secțiunea lupte greco-romane a fost cucerită de către Valentin Petic, elev în clasa a XI-a de la Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv.

Potrivit lui Vasile Onica, reprezentant al Ministerului Educației, luptătorul din Republica Moldova a concurat în categoria de greutate de 58 kg, eliminându-l în calificări pe un adversar din Grecia, în optimi – pe un elev din Egipt, în sferturi – pe un azer, iar în semifinale, cu un mare avantaj, l-a doborât pe luptătorul din Rusia, scor 9:1.

În finală, Valentin Petic a luptat cu un sportiv iranian, Mohammad Mokhtari, pe care l-a învins cu scorul 5:1.

În cadrul Campionatului Mondial de lupte a fost aproape de victorie și un alt discipol al antrenorilor de la Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv. Anatolie Popov a concurat în categoria de greutate de 63 kg, cedând disputa pentru bronz în fața unui sportiv din Turcia.

Menționăm că la ediția curentă a Campionatului Mondial de lupte au participat 2014 sportivi din peste 50 de țări.

Ministerul Educației îi felicită pe tinerii luptărori, inclusiv pe antrenorii acestora Nicolae Coda, Mihai Cucu, Roman Zgardan, Victor Curchin, Sergiu Moreico, dirigintele Veronica Şaptelici și educatoarea Eleonora Ganina.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente