Oleg Brega vrea să candideze pentru un loc în Parlamentul României și are nevoie de 1.000 de semnături

brega
Foto: Adriana Diacenco și Oleg Brega PC: Adriana Diacenco

Activitul Oleg Brega a anunțat că este gata pentru a candida independent din partea diasporei pentru un loc în Camera deputaţilor a Parlamentului Românie și are nevoie de sprijinul a cel puţin 1.000 de cetăţeni români cu domiciliu în afara României.

„Pentru că tot am abandonat cursa prezidenţială murdară de la Chişinău, m-am gândit să încerc marea cu degetul şi să încep să colectez semnături pentru a candida independent din partea diasporei pentru un loc în Camera deputaţilor a Parlamentului României. Alegerile ordinare fiind recent anunţate pentru 11 decembrie 2016.

Mi-ar trebui, se pare, sprijinul a cel puţin 1000 de cetăţeni români cu domiciliu în afara României, semnături pe care să le acumulez timp de o lună sau chiar mai puţin. Astfel aş putea testa în premieră cum e competiţia politică/electorală românească.

Dacă am adunat pentru prezidenţialele moldoveneşti cam 700 de semnături de la oameni din peste 100 de localităţi în doar o săptămînă, sper că e realizabil şi acest plan năstruşnic, unde mai pui că legea românească permite fiecărui alegător să susţină cu semnătură mai mulţi candidaţi independenţi, nu doar unul/una, cum prevede codul electoral moldovenesc.

Eşti cetăţean/ă român/ă, locuieşti în afara României, vrei să m-ajuţi să candidez? Descarcă de aici formularul, introdu datele tale din buletin sau paşaport, găseşte şi alte persoane interesate ca să semneze în listă şi/sau trimite-mi documentul la adresa: MD-2012, cp. 2347, Chişinău, astfel ca să ajungă pînă în prima săptămînă a lunii octombrie.

Dacă nu şti sigur unde ai drept de vot, verifică în registrulelectoral.ro, mai ai câteva zile ca să te înregistrezi ca alegător din străinătate.” anunță Oleg Brega pe blogul său.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente