(video) Unde-s tinerii. Elena Mahu: Noi gândim mare, gândim mult, dar schimbările se fac pas cu pas

elena

Costeștiul este un sat al tineretului, al culorii și al inițiativelor frumoase. Iar ca să vă convingeți de acest fapt, vă facem astăzi cunoștință cu Elena Mahu, coordonatoarea voluntarilor de la Centrul de sănătate prietenos tinerilor „Avante” și inițiatoarea multor proiecte frumoase prin care convinge tinerii să fie păsători și să se implice activ în comunitatea lor.

Peste 40 de tineri voluntari activează la Centrul de Sănătate prietenos tinerilor „Avante” din Costești. 38 astfel de centre există în toată Republica, însă cel de la Costești este  unicul localizat într-un sat. Un centru de sănătate prietenos tinerilor este o instituție medicală unde tinerii cu vârste cuprinse între 10 și 24 de ani beneficiază de consultații gratuite la urolog, ginecolog, psiholog, și au acces la consilieri HIV/SIDA.

După cinci ani de activitate productivă, în care a dedicat ore, zile și săptămâni de muncă, Elena a ajuns să fie coordonatorul voluntarilor centrului, și mai mult decât atât, de un an este și lider regional al organizației Y-PEER.

Vă întrebați poate cât de frecvent este vizitat un astfel de centru într-o localitate rurală sau cât de mult se discută subiectul sănătății sexuale printre tinerii din Moldova la momentul actual. Elena ne-a povestit că informație este multă dar aceasta nu ajunge la tineri așa cum ar trebui, iar din acest motiv, ea și echipa ei se implică activ pentru ca subiectul sănătății sexuale să nu mai fie unul tabu printre tineri.

***

US_flag_48_stars.svg

Acest articol este finanțat de un grant oferit de Departamentul de Stat al SUA. Opiniile, constatările și concluziile din articol aparțin autorului și nu reflectă neapărat cele ale Departamentului de Stat al SUA.

Taguri: #Unde-s tinerii
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente