Urmărește cum ai putea ajunge la deschiderea Castelului Mimi cu diferite mijloace de transport

1
Foto: Facebook/ Castel Mimi

Evenimentul de deschidere a Castelului Mimi se bucură de un mare interes din partea publicului. Astfel, pentru a ajuta oamenii să ajungă la destinație în ziua deschiderii, cu diverse tipuri de transport, vă propunem să urmăriți  cum veți putea face acest lucru.

Castelul se află la o distanţă de 35 de km de Chişinău, în localitatea Bulboaca, raionul Anenii-Noi. Harta drumului de acces la Castel Mimi o vedeți mai jos:

 

harta_acces_castel_mimi

La Castel Mimi se poate ajunge cu următoarele mijloace de transport:

  1. Maşina personală (în preajma Castelului vor fi amenajate parcări gratuite, iar accesul va fi dirijat de poliţie şi voluntari). Vă rugăm să respectaţi indicaţiile autorităţilor şi organizatorilor.
  2. Cu microbuze de rută specială. În ziua evenimentului vor fi puse la dispoziţie, contra cost, rute speciale cu destinaţia: Porţile Oraşului Chişinău – Castel Mimi. Costul într-o direcţie va fi de 25 lei/persoană. Microbuzele vor circula de la ora 12.00 (pornirea de la Porţile Oraşului) până la 22.00 (ultima pornire de la Castel Mimi). Transportul va circula la fiecare 30 de min, dar periodicitatea ar putea varia în funcţie de suplinirea locurilor din transport.
  3. Cu microbuze de rută publice. La Bulboaca merg următoarele curse publice de microbuz/autobuz: Bulboaca, Şerpeni, Speia, Gura Bâcului, Teliţa.
  4. Cu trenul. La Bulboaca, există staţie de cale ferată, amplasată în vecinătatea Castel Mimi. La plecare, puteţi opta pentru ruta: Chişinău – Tighina (Bender), cu oprire în staţia Bulboaca; Plecare: 17.55; Destinaţie: 19.15.
  5. Cu bicicleta. La Castel Mimi vor fi organizate zone speciale în care cicliştii vor putea lăsa bicicletele.

Accesul la evenimentul de deschidere al Castel Mimi va fi făcut în baza tichetelor. Preţurile la bilete variază în funcţie de perioada în care sunt cumpărate, după principiul: „mai devreme – mai ieftin”. Biletele vor fi vândute şi în ziua evenimentului, dar vor costa mai mult. Biletele pot fi cumpărate fizic în reţeaua de librării Librarius. (Lista punctelor de vânzare o puteţi consulta aici. Biletele pot fi cumpărate şi online, pe linkul acesta.

Menționăm că primul castel din Moldova – fondat în 1893 de ultimul guvernator al Basarabiei, Constantin Mimi, – va fi inaugurat pe 17 septembrie 2016, după cele mai ample lucrări de restaurare din istoria Republicii Moldova. Deschiderea Castel Mimi va fi însoţită de un concert cu muzică live cu legendara formaţie МАШИНА ВРЕМЕНИ. La fel, pe scena de la Castel Mimi vor urca Vali Boghean, Moldovan National Youth Orchestra, Brio Sonores, Aura, Vitalie Dani. Evenimentul va începe la ora 13.00 şi se va încheia la ora 22.00.

 

castel_mimi_visual_press1

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente