O tânără din Moldova va studia securitate cibernetică la una dintre cele mai inovative universități din Spania

catalina_bixi
Foto: Arhiva personală

Harbour Space este o universitate localizată în Barcelona, care oferă șase specialități de studiu în domeniile designului, tehnologiilor și antreprenoriatului. Începând cu toamna anului 2017, printre studenții universității se va găsi și Cătălina Sagan, o tânără din Chișinău care în prezent este elevă la Liceul Academiei de Științe. 

Universitatea oferă specialități inovative cu predare în limba engleză pentru ciclul licență și masterat. Cătălina se află acum în clasa a 12-a, dar a hotărât să se înscrie din timp la facultate, programul de înscrieri la Harbour Space fiind unul flexibil. Astfel, tânăra a fost acceptată și-și va începe studiile acolo din toamna anului 2017. Mai mult decât atât, ea a intrat și în posesia unei burse de studii, care îi reduce taxa la 6 000 de euro, bani pe care speră să-i achite din fondul unei burse externe.

Aspectul exterior al universității
Aspectul exterior al universității

„Am ales Cyber Security, deoarece sunt pasionată de informatică…”

„Și mai există și o mulţime de pericole în această lume virtuală”, ne-a spus Cătălina despre motivația ei de a urma specialitatea respectivă, adăugând că universitatea a găsit-o întâmplător pe un site specializat de oportunități pentru studenți. „Ştiu că la ei mă voi putea dezvolta şi voi putea ajunge acolo unde doresc, anume din motivul că ei sunt o universitate diferită. Nu e genul de universitate la care te duci toată ziua la ore, dar se bazează mult pe lucru în echipă şi pe dezvoltarea unui proiect propriu. Toate acestea, plus faptul că profesorii sunt lideri industriali din întreaga lume, precum Susanne Klatten de la compania BMW, m-au determinat să aleg să-mi fac studiile de mai departe, anume acolo”, spune Cătălina.

Arhiva personală
Arhiva personală

La specialitatea aleasă, Cătălina va studia trei ani pentru a obține o diplomă de licență. În primul an, programul cuprinde cursuri teoretice de inițiere în disciplină, în al doilea an mai multe cursuri practice, iar în al treilea an studenții vor avea posibilitatea să-și exerseze abilitățile practice în diferite proiecte.

Pe lângă această specialitate, universitatea mai oferă studii în: Matematică, IT, Științe, Design interactiv, Antreprenoriat High-tech, marketing digital. Detalii despre acestea puteți găsi aici.

„Am început prin a trimite un mesaj universității…”

Știm că procesul de înscriere la o universitate străină poate fi câteodată anevoios, de aceea Cătălina ne-a povestit cum a decurs pentru ea acest proces. „Am trimis un mesaj universităţii, după care am fost contactată de un responsabil de la universitate. Am trimis CV-ul, am achitat taxa de depunere a documentelor de 125 de euro. Ulterior, am fost nevoită să susţin un test de matematică/informatică timp de 24 de ore, iar apoi am avut interviul în care am vorbit despre mine, despre testul susţinut și o idee de proiect din domeniul dat.”

Viața în Barcelona

Conform cercetărilor efectuate de către universitate, costurile pentru o lună de trai în Barcelona se ridică în medie la 550 de euro pentru o lună. Această sumă variază în funcție de stilul de viață al fiecărui student. Detalii despre costurile de chirie și transport găsești aici.

PC: dreamtour.su
PC: dreamtour.su
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente