Maia Sandu, indignată de activitatea CEC: Au pierdut simțul realității

1facebook.com/ Maia Sandu

Lidera PAS, Maia Sandu, consideră că cei de la CEC ar fi tergiversat până în ultima clipă stabilirea regulilor de joc pentru această campanie electorală. Sandu și-a manifestat indignarea pe pagina sa oficială de facebook.

„Cum poate o instituție care nu respectă Codul electoral să vegheze la respectarea acestuia de către partidele politice? Zilele acestea discutăm cu pasiune despre cât de multă democrație am reușit să construim în 25 de ani. Dreptul la vot este, probabil, cel mai mare, dacă nu și singurul câștig în toți acești ani. Doar că acum ei sunt gata să ne fure și acest drept.

De mai bine de o lună, PAS încearcă să afle de la CEC dacă s-a încălcat sau nu Regulamentul de finanțare a partidelor atunci cînd PD, PCRM, PL şi PN au admis încasări în numerar a sumelor ce depășesc limita de 5050 de lei. Comisia electorală caută în continuare răspunsul, de parcă nu ea a elaborat regulamentul în cauză. Finanțarea netransparentă și ilegală a partidelor reprezintă un instrument major de fraudare a alegerilor”, a scris lidera PAS.

În același context, Sandu susține că CEC a pierdut simțul realității pe motiv că a oferit un răspuns evaziv cu referire la întrebările apărute după publicarea cifrelor cu privire la numărul cetățenilor cu drept de vot și al celor înscriși în listele electorale.

„ Adoptate cu câteva zile în urmă, fără dezbateri publice, actele normative aferente procedurii de alegere a Președintelui nu au fost încă publicate în Monitorul Oficial, iar perioada electorală începe mîine, 31 august. Despre ce fel de transparență și corectitudine poate fi vorba?

Controversat este și răspunsul CEC la multitudinea de întrebări apărute după publicarea cifrelor cu privire la numărul cetățenilor cu drept de vot și al celor înscriși în listele electorale. Concluzia mea este că cei de la CEC au pierdut simțul realității. Ei nu știu ce e cu aceste cifre și nici nu-i interesează”, a conchis sursa.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente