Facebook introduce o actualizare ce rezolvă problema clipurilor filmate pe verticală

facebook
Foto: bbci.co.uk

Facebook s-a decis să ajute persoanele care postează deseori clipuri pe verticală, printr-o actualizare ce nu solicită un efort suplimentar al utilizatorului.

Având în vedere numărul foarte mare de persoane care postează clipuri pe Facebook filmate cu telefonul ,,în picioare”, gigantul în socializare se simte nevoit să se adapteze. De când a suportat partajarea de conținut video, Facebook a înfățișat în News Feed clipurile pe verticală ca fiind sub forma unui pătrat, decupate. Este adevărat că în momentul în care inițiați redarea, acestea se vedeau pe întregul ecran în formatul în care au fost imortalizate, dar această particularitate nu era foarte evidentă înainte să dați click pe ele, scrie Playtech.ro.

Din acest motiv, printr-un update ce urmează să fie implementat în următoarele săptămâni, clipuri pe verticală vor fi ilustrate în News Feed prin intermediul unor secvențe cu un raport de aspect de 2:3, în loc de 1:1. ,,Știm că oamenii se bucură când au parte de experiențe mai imersive pe Facebook, de aceea începem să afișăm o porțiune mai mare din clipurile video pe verticală în News Feed pe mobile.” Astfel a fost motivată noua funcție de către un purtător de cuvânt al companiei pentru Marketing Land.

În urmă cu câțiva ani, poate am fi văzut un avertisment la filmare care vă atenționa că ar fi bine să întoarceți telefonul înainte să începeți. Acum există însă prea multe aplicații care pun accent exact pe acest tip de conținut pe verticală. Snapchat, Periscope sau Meerkat sunt doar câteva exemple. Când vine vorba de mobile, până și reclamele se pare că sunt vizionate până la capăt mai mult, dacă includ conținut pe verticală.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente