Evenimente la care să mergeți marți, 30 august

stoc

Nu știi ce să faci marți în timpul tău liber? #diez îți propune câteva dintre evenimentele care au loc la Chișinău în această zi de marți, 30 august.

#1. Ziua ușilor deschise în atelierul „Ana Popova”

Brandul „Ana Popova” celebrează 7 ani de activitate și organizează „Ziua ușilor deschise” la atelierul de creație. Evenimentul are loc între 09:00 – 19:00. Vezi detalii pe pagina de Facebook.

#2. Spider Strings

Vrei să petreci ultima zi de marţi, din aceasta vară, în stil funky şi într-o atmosferă creativă? Vino la Muzeul Zemstvei, pe 30 august, ora 16:00, la o doză de inspiraţie, ca să te bucuri de ultimele zile din această frumoasă vară!
Descoperă tineri talentaţi, în cadrul unei expoziţii, care va fi acompaniată de piesele interpretate de Alina Frecăuțanu, Delia Tronciu, Altă Planetă, Laurențiu Coțagă, Danna Odagiu, Iana Oleinic și Cristina Cebanu.
Vino să-ţi încarci bateriile cu energie pozitivă, ia-ţi prietenii si distrează-te împreună cu noi !
Te aşteptăm pe str. Sciusev 98. Intrarea costă 20 de lei. Urmărește evenimentul și pe Facebook.

 

#3. Human Rights Cafe #6

HomoDiversus te invită la Human Rights Café #6 – „Limba Noastră’ – cea maternă”. Vino la 30 august la Tucano Coffee să discuți despre semnificația sărbătorii naționale „Limba Noastră” prin prisma dreptului la limba maternă. Ce fac în această zi vorbitorii de alte limbi decât cea română? Cât de incluzive sunt în acest sens festivitățile organizate din bugetul public? Află detalii pe pagina de Facebook.

 

#4. Vin și DADA

La Korovva se va discuta despre curentul DADA – reprezentanții acestui curent și ideea ce o poartă.
În caz ca cineva are lucrări (poezie/pictura/grafica etc.) fiți liberi sa le prezentați. Deasemenea va fi Open Mic pentru satisfacerea gândurilor voastre trăsnite și expunerea sugestiilor. Fiecare va primi câte un pahar de vin GRATIS. Detalii – aici.

 

#5. Orașul Rebel

Filmul Orașul Rebel arată cum un grup mic de tineri din Amsterdam, în anii 60 au provocat autoritățile cu un avânt anarhist și happening-uri, au dus poliția și primarul la disperare, le-au oferit tinerilor propria voce și au schimbat Olanda pentru totdeauna. Generația protestantă a cauzat o generație de conflict. Mișcarea Provo, neintenționat, a devenit purtătorul de cuvânt al dorinței pentru schimbare. Filmul documentar reînvie acea perioadă de timp în care tinerii de după război erau sătuli de a fi legați de corzile bisericii, de autorități și de părinții lor. Filmul va fi proiectat la Apartamentul Deschis, începând cu ora 20:30. Urmărește evenimentul pe pagina de Facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente