Google lansează aplicația ce vă plimbă prin parcurile naționale din SUA la 360 de grade

wallpaper-3010491
Foto: sf.co.ua

Google lansează un nou proiect prin care oferă utilizatorilor posibilitatea de a face plimbări virtuale ghidate prin  parcurile naționale din SUA. În total, este vorba de cinci locații diferite ce au fost imortalizate în 360 de grade pentru realizarea unor experiențe VR cu un impact cât se poate de realist.

Inițiativa se implementează la 100 de ani de la lansarea autorității pentru parcurile naționale din  SUA. În contextul în care multe rezervații naturale de peste ocean au întâmpinat dificultății majore în păstrarea faunei și vegetației în condiții naturale, 100 de ani de US National Parks Service nu trebuie trecuți cu vederea. Acesta a fost și principiul celor de la Google în momentul în care au inițiat proiectul The Hidden Worlds of the National ParksLumile ascunse ale parcurilor naționale. 

Ca să nu vă plimbați prin aceste zone minunate fără o coloană sonoră informativă, fiecare deplasare virtuală va include povești din partea unui pădurar local. În plus, pe lângă o serie de spații spectaculoase ce merită analizate cu atenție, fără prea mult efort, veți da peste un amalgam de elemente interactive ce vor duce experiența călătoriei virtuale la un alt nivel.  Dintr-un punct de vedere, aceasta s-ar putea să fie cea mai rapidă cale pentru a aprecia mult mai bine bogățiile naturale ale Statelor Unite.

Ca o parte componentă a aceluiași proiect, divizia Google Arts & Culture a mai creat o expoziție virtuală de proporții, accesibilă aici, ce pare să funcționeze ca un muzeu cu mai multe spații. Documente, artefacte unice și poze de înaltă rezoluție sunt disponibile în acest format interactiv. În teorie, toate acestea au fost create și pentru a fi folosite în procesul de învățământ. Până atunci însă, ar fi păcat să nu vedeți și voi despre ce este vorba.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente