Zi de doliu în Italia. Ultimul bilanț al celor decedați în cutremur este de 290 de persoane

7
Foto: Remo Casilli / Reuters

Astăzi în Italia a fost decretată Zi de Doliu Național, în memoria celor 290 de morți după cutremurul de miercuri. Drapelele sunt în bernă în toată țara, pentru funeraliile victimelor din comunele Arquata del Tronto și Pescara del Tronto din munții Apenini. Ceremonia funebră va avea loc spre amiază, într-un gimnaziu din orașul Ascoli Piceno, în prezența președintelui Sergio Mattarella și a premierului Matteo Renzi, scrie Agerpres.

Numărul oficial provizoriu al persoanelor decedate în urma cutremurului care a afectat miercuri centrul Italiei a crescut la 290, potrivit unui nou bilanț publicat sâmbătă de Protecția Civilă italiană.

Noua actualizare cifrează la șase numărul trupurilor dezgropate de sub dărâmăturile din localitățile distruse de cutremur. Din Amatrice au fost recuperate 230 de corpuri, 11 din Accumoli și 49 din Arquato, a informat Protecția Civile citată de EFE.

Noul bilanț intervine în condițiile în care Ascoli Piceno se pregătește de începerea funeraliile de stat ale primelor victime decedate. Drapelele au fost coborâte în bernă în toată țara pentru funeraliile victimelor din comunele Arquata del Tronto și Pescara del Tronto din munții Apenini.

Ceremonia funerară va avea loc în cursul după-amiezii, într-un gimnaziu din orașul Ascoli Piceno, în prezența președintelui Republicii Sergio Mattarella și a premierului Matteo Renzi.

O altă ceremonie, fără trupurile neînsuflețite, va avea loc săptămâna viitoare pentru victimele din localitățile Accumoli și Amatrice, de cealaltă parte a masivului muntos din centrul Italiei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente