(VIDEO LIVE) Iată cum se desfășoară „Ziua Independenței Republicii Moldova” în PMAN

14032965_161862920918939_2113516090_n
Foto: corneliuo2 / Instagram

Cu ocazia sărbătorii celor 25 de ani de Independență a Republicii Moldova, în întreaga țară, se vor desfășura multiple acțiuni culturale ce vin să consemneze această zi. La Chișinău, evenimentul a început la ora 08:30, cu depunere de flori la monumentul „Maica Îndurerată” și la monumentul lui „Ştefan cel Mare şi Sfânt”.

Începând cu ora 10:00, în Piața Marii Adunări Naționale, va avea loc spectacolul de inaugurare a sărbătorii cu genericul „Suveranitatea”. Conducerea țării, semnatarii Declarației pentru Independența Republicii Moldova, precum și personalități notorii din Republica Moldova vor da tonul festivității, după care va urma un recital muzical cu evoluarea mai multor orchestre, formații artistice și artiști autohtoni.

În spectacol vor fi prezente Orchestra Simfonică a Companiei Publice Teleradio-Moldova, Orchestra Simfonică a Operei Naționale „Maria Bieșu”, Capela Corală „Doina”, Orchestra model a Ministerului Afacerilor Interne, Ansamblul Național Academic de Dansuri Populare „Joc”, Ansamblul folcloric „Opincuţa”, interpreții Cristofor Aldea Teodorovici, Cristina Scarlat, Pașa Parfeni, dar și alte colective artistice și interpreți autohtoni.

Programul acţiunilor din 27 august 2016 – 25 de ani de Independență a Republicii Moldova îl poți veade aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente