Mesaj de felicitare de la Orhei: Să învățăm din lecțiile trecutului și să lucrăm pentru un viitor frumos

orheisor
Foto: Îndrăgostitul Ilan Șor

Azi, 27 august 2016, Moldova primește mesaje de felicitare de peste tot, excepție nu a făcut nici mesajul de felicitare din Orhei. Primarul Ilan Șor a spus că nu există vise irealizabile și că mesajul nu e doar vorbe frumoase și că trebuie să lucrăm împreună pentru un viitor frumos.

Iată mesajul integral transmis de către Primarul Orheiului.

„Acum 25 de ani, Republica Moldova era la începutul unui drum lung şi anevoios – cel al Independenţei. Astfel, poporul nostru obţinea dreptul de a avea propriul stat. O victorie extrem de importantă pentru poporul nostru multinaţional în condiţiile în care în lume există 195 de state recunoscute la nivel internaţional şi mult mai multe popoare ce şi-ar fi dorit să aibă propria ţară, dar visul cărora rămâne neîndeplinit.

Cu siguranţă, 25 de ani este o vârstă extrem de fragedă pentru orice ţară, este o vârstă la care totul abia începe, o vârstă la care, prin cumularea eforturilor comune şi a dedicaţiei aferente ideii de statalitate, este posibilă crearea unui viitor luminos.

Este cât se poate de evident că, în 25 de ani de independenţă, Moldova s-a confruntat cu numeroase dificultăţi. Anume din aceste considerente, astăzi, mai mult ca oricând, trebuie să spunem cât de mult ne iubim şi cît de mult ne mândrim cu patria noastră, pentru că este ţara în care trăim.

Cu părere de rău, o parte dintre politicieni consideră absolut greşit că problemele electorale pot fi soluţionate prin răspândirea sentimentelor de ranchiună și neînţelegere între membrii societăţii. Este o strategie periculoasă şi greşită! Experienţa tristă și dureroasă a ţării vecine ne demonstrează că o astfel de abordare poate cauza instabilitate. Anume din aceste considerente, sunt ferm convins că succesul poate fi realizat doar prin relaţii de prietenie, prin unitate şi prin dorinţa de a ne ajuta reciproc.

Aniversarea a 25-a de la proclamarea Independenţei este un bun prilej pentru a reflecta asupra planurilor de viitor: renunţăm la luptă şi părăsim cu toţii Republica Moldova sau tragem concluziile de rigoare, învăţăm din lecţiile dure ale trecutului, ne suflecăm mânecile şi ne apucăm de lucru pentru un viitor frumos al Republicii Moldova, pentru un trai decent al cetăţenilor?

Sunt sigur că doar împreună vom reuşi să transformăm Republica Moldova într-o ţară puternică, de orientare socială, cu o economie sigură şi prosperă, cu aspiraţii moderne şi cu perspective de dezvoltare. Toate acestea sunt posibile doar cumulându-ne eforturile și conştientizând că suntem un popor unit.

Cu siguranţă vor fi persoane care vor susţine că acestea nu sunt decât nişte declaraţii frumoase, nişte vise irealizabile.

Dar nu este adevărat! Am auzit astfel de afirmaţii atunci când am preluat conducerea oraşului Orhei.

Uitaţi-vă cât de evidente sunt schimbările și metamorfozele oraşului timp de un an! Uitaţi-vă cu cât a crescut nivelul de trai în Orhei, cu cât s-a îmbunătăţit infrastructura oraşului, cu câtă încredere în viitor au început să privească orheienii! Prin urmare, este posibil? Da, este posibil!

Aceasta o demonstrăm în practică în Orhei. Unicele premise necesare sunt înţelegerea reciprocă, dorinţa de a lucra şi de a obţine rezultate. Orheiul a devenit un exemplu autentic al faptului că visele pot şi trebuie să devină realitate. Fie la nivel de sat, oraş, raion sau ţară.

Sunt sigur că ţara mea, Republica Moldova, poate avea un viitor! Sunt sigur că cetăţenii noştri pot avea un nivel de trai prosper! Sunt sigur că putem construi Europa acasă, în Moldova! Sunt sigur că va veni ziua când aceste cuvinte vor deveni realitate!

Trăiască statul independent și suveran Republica Moldova!

Felicitări cu cea de-a 25-a aniversare a Independenţei!”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente