(foto) Cum se petrece Ziua Independenței la Orhei: Paradă artistică și demonstrații parașutiste

morhei2
Foto: Primăria Orhei

Ziua Independenții la Orhei a început de la orele dimineții. Reprezentanții Primăriei orașului Orhei au felicitat veteranii războiului pentru Independența țării, după care au depus flori la Monumentul eroilor căzuți pentru apărarea patriei.

Tonul sărbătorii a fost dat de parada artistică, care în anul acesta a fost organizată în mod deosebit.

Pe tonurile muzicale ale fanfarei, ansamblurile artistice, sportivi, membrii gărzii populare, dar și reprezentanții autorităților locale împreună cu consilierii Fracțiunii Pentru Orhei au defilat în Piața Vasile Lupu și au transmis mesaje de felicitare locuitorilor  orașului Orhei cu ocazia celei  de-a 25-a aniversare de la proclamarea independenții Repubicii Moldova.

Supriza locuitorilor, dar și deliciul copiilor au fost demonstrațiile parașutiste care și-au făcut apariția în Piața Vasile Lupu pentru a felicita un cuplu de orheieni, care, astăzi, de Ziua Independenții aniversează 65 de ani de căsnicie.

Pe parcursul zilei de astăzi,  Piaţa Vasile Lupu din Orhei este transformată într-o adevărată galerie de artă cu expoziții de artizanat, bătute și trambuline pentru copii, ghișee cu produse autohtone, dar şi un târg, unde vizitatorii au posibilitatea să savureze din delicii tradiționale la preţuri mai mici de două ori decît în zilele obișnuite.

De asemenea, în această zi, au loc diferite competiții sportive și un master clas organizat de reprezentanții Federației de Tenis.

Surpiza pregătită de Primăria orașului Orhei pentru locuitorii orașului  este inaugurarea Parcului “Ivanos”, care se va redeschide după o amplă reconstrucţie, la ora 21.00.

Programul sărbătorii va continua cu un concert de excepție, care va începe la ora 20:00 în Piaţa Vasile Lupu și va dura până la 23:00.

La eveniment vor evolua: Natalia Barbu, Igor Rusu, Valentin Boghean și Saşa Lopez.

La orele 23.00 va avea loc un show grandios cu focuri de artificii.

Photo Credit: Primăria Orhei
Photo Credit: Primăria Orhei
Photo Credit: Primăria Orhei
Photo Credit: Primăria Orhei
Photo Credit: Primăria Orhei
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente