Sfaturi pentru redactarea corectă a unui CV

redactare-cv
Foto: kariyer.beun.edu.tr

Curriculum Vitae sau mai simplu CV este cel mai folosit instrument folosit în piața muncii. Un CV este o prezentare succintă a experienței profesionale și o manifestare a dorinței de a deveni angajatul unei anumite companii.

Deși este cel mai solicitat document de angajatori, mulți posibili angajați nu reușesc să își redacteze corect CV-ul. Iată câteva sfaturi pentru redactarea corectă a unui CV!

#1. Greșelile gramaticale și de ortografie sunt interzise

CV-ul este, în multe cazuri, este prima impresie a angajatorului pe care acesta și-o poate forma despre aplicant. Existența greșelilor gramaticale sau de ortografie denotă o lipsă de interes sau de cunoaștere. Acordați mare atenție scrierii corecte a CV-ului!

#2. Experiență irelevantă

Adesea se întâmplă ca aplicanții să includă experiență irelevantă în CV-ul lor. Acest lucru poate apărea fie din lipsa de experiență profesională potrivită postului pentru care aplică, fie datorită necunoașterii concrete a descrierii postului pentru care aplică. Alegeți doar experiențele potrivite pentru postul pentru care aplicați. Angajatorul trebuie să vadă că aveți deja experiență și cunoștințe în domeniul în care aplicați.

#3. Poza și datele de contact

Poza potrivită pentru CV este o poză tip buletin, color.

Datele de contact trebuie să fie datele cele mai des utilizate (adresa de e-mail cea mai folosită, numărul de telefon care este folosit cel mai des, etc) și corecte. Omiterea includetii datelor de contact sau scrierea lor greșită va face imposibilă contactarea aplicantului de către companie.

#4. Păstrați un CV general

CV-ul trebuie adesea actualizat sau modificat conform descrierii postului. Crearea unui CV general, unde este trecută toată experiența profesională (indiferent de domeniu) poate ușura munca de a crea de fiecare dată un nou CV

Angajatorii așteaptă pe lângă experiența profesională a aplicanților, să vadă și alte caracteristici precum creativitate și seriozitate.  Urmați sfaturile simple enumerate mai sus, acordați o atenție sporită tehnoredactării și lăsați o amprentă personală asupra CV-ului.

Aflați despre cele mai recente locuri de muncă din Republica Moldova pe site-ul Piațamuncii.md. La fel, puteți plasa CV-ul dumneavoastră pe site, astfel îl vor vedea un număr mai mare de angajatori și cu siguranță veți găsi job-ul dorit.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Cristina Aramă
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente