(foto, video) Delectează-te delicios! Un tânăr din Chișinău și-a lansat o afacere cu celebrele gogoașe americane

IMG_8733

Celebrele gogoașe americane, preferatele polițiștilor din filmele hollywoodiene, acum pot fi savurate și la noi acasă. Radu Rotari este un tânăr de 21 de ani, originar din Chișinău, care s-a aventurat într-o afacere savuroasă. Ambițios și plin de visuri, acesta a decis să-și deschidă propria afacere în domeniul deserturilor și anume prepararea gogoșilor donuts, sub denumirea „Gogonat”.

De la vârstă de 16 ani și-a dedicat viața mai multor activități, și în special pentru rețeaua de restaurante. De la chelner a ajuns să-și deschidă propria cofetărie de donuts-uri delicioase preparați prin coacere.

IMG_8725.h7u90jpg„Deschiderea acestei cofetării a fost ceva foarte important pentru mine, este un vis aproape realizat.”

De mic copil și-a dorit să aibă propria cofetărie. A participat în România la un schimb de experiență și a îndrăgit covrigăriile pe care le poți întâlni la tot pasul peste Prut.

„Am constatat faptul că la noi în țară nu sunt multe covrigării, și acesta este un punct forte pentru mine. Fiind în SUA, am încercat donuts-uri coapte și prăjite în ulei. Aceasta m-a convins să fac și eu coapte, deoarece, după părerea mea sunt mai gustoase, mai puțin uleioase și sănătoase. Deocamdată efectuăm doar livrarea, și acum pun accentul pe participarea la diferite evenimente, iar primul la care am participat a fost Electo Sun Festival, unde am avut aproximativ 100 de donuts-uri”, ne-a declarat tânărul afacerist.

 

 

14089009_245865775813399_1615680821577475934_n

Ajutorul moral îl primește de la părinți și prietena, care mai mereu l-au susținut

Radu susține că rețeta după care se conduce a elaborato-o singur, însă s-a consultat și cu un tehnolog. „Lucrez la ingrediente foarte atent, ca acestea să fie deosebite. La moment prepar doar două tipuri de donuts-uri. Primul tip este cel de gogoașa de ciocolată care este preparat cu bucăți de ciocolată belgiană, acoperită cu topping de ciocolată, și deasupra ornamente. Cel de-al doilea tip este donts-ul cu adaos de citrus. În componența acestuia mai adaug vervă din lămâie, portocală și cu bucăți de pomelo uscată, iar la final este acoperit cu glazură de ciocolată albă”, adaugă Radu Rotari.

Actualmente, tânărul experimentează și la componența celui de-al treilea tip de donuts pe care vrea să-l lanseze în curând. Aceasta va fi o „fitness gogoașă” și nu va fi preparat din aluat simplu, ci din făină ce conține semințe de floarea soarelui și susan, iar la final va fi acoperit cu glazură de miere.

În viitorul apropiat, tânărul antreprenor se gândește să-și mărească varietatea de produse ca vor fi livrate clienților din Chișinău, gogoșilor adăugându-se și băuturile răcoritoare, ceaiul sau cafeaua.

 

 

Îți poți răsfăța gusturile cu o comandă minimă. Aceasta presupune o cutie cu 6 donuts-uri, prețul căreia se ridică la doar 92 de lei – 12 lei per bucată, plus livrarea 20 lei. Orice doritor își poate primi deserturile în maxim două ore. Dacă clientul va comanda de la trei cutii în sus, livrarea se va efectua gratuit.

Cei care doresc să facă o comandă de donuts-uri sau să-i urmărească activitatea lui Radu, o pot face accesândui pagina de facebook  aici

Istoria gogoșelelor din aluat dulce, pufos, numite cosmopolit “donuts” sau “doughnuts”, este una 100% americană. Și, ca orice poveste americană, are și emigranți în ea. Gogoașa a ajuns în America odată cu emigranții olandezi, care numeau aluatul îndulcit, prăjit în untură, “olykoeks” – prăjituri uleioase. Acestea erau, ca și clasicele noastre gogosi înfuriate, aluat pufos prăjit și apoi tăvălit în zahar.

 

IMG_8726

IMG_8723

IMG_8733

IMG_8734

Reporter stagiar Stela Franțuz

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente