Cele mai independente evenimente la care poți merge sâmbătă, 27 august

57691ff1c561d

De Ziua Independenței alegeți să vă petreceți timpul frumos alături de familie și prieteni, mergând la evenimente interesante. Iată recomandările noastre.

#1. Ziua Independenței în Piața Marii Adunări Naționale

pman
Astfel, cu ocazia sărbătorii celor 25 de ani de Independență a Republicii Moldova, în întreaga țară se vor desfășura multiple acțiuni culturale ce vin să consemneze această zi. La Chișinău, evenimentul va începe la ora 08:30, cu depunere de flori la monumentul „Maica Îndurerată” și la monumentul lui „Ştefan cel Mare şi Sfânt”. Programul complet al evenimentelor îl găsiți aici.

#2.  NuMăTem

Campania #NuMăTem este lansată de societatea civilă în semn de protest împotriva crimelor săvârșite de-a lungul celor 25 de ani de independență. Mai multe despre eveniment aflați pe pagina de Facebook

#3. Festival medieval „Al cincilea turn”

Pe 27 și 28 august, cu ocazia Zilei Independenței Republicii Moldova și a Hramului orașului, la Soroca va avea loc Festivalul Medieval „Al cincilea turn”. Vizitatorii vor avea oportunitatea să admire cavaleri înarmați, dame frumoase, atmosferă medievală, cavaleri cu dueluri și lupte în masă, trageri din arc, parade, jocuri autentice. Vor putea lua parte la târguri medievale și multe alte lucruri interesante. Urmăriți evenimentul pe Facebook.

#4. Triatlon dedicat „Zilei Independenței”

27 august este o zi importantă în istoria Republicii Moldova, de aceea am decis că în această zi s-ar potrivi de minune să facem prezentarea oficială a Clubului Sportiv „GALATA”, club ce va include trei tipuri de sporturi ale naturii: Orientare, Turism și Ultramaraton.
Ce te așteaptă în această zi:
– Prezentarea oficială a Clubului
– Lansarea site-ului organizației
– Competiția triatlon: unde vei face cunoștință cîte puțin cu fiecare tip de sport
– Medalii și diplome pentru cei mai buni
– Și desigur multă dispoziție bună, zâmbete și energie.
Urmărește evenimentul pe Facebook.

#5. Demonstrație de Caligrafie, Ceremonia Ceaiului și Arte Martiale Japoneze

Federatia Kendo din Republica Moldova are plăcerea de a vă invita sâmbătă, 27 august la orele 10:00 la o demonstrație de Caligrafie, Ceremonia Ceaiului și Arte Marțiale Japoneze (Aikido, Kendo, Karate, Iaido). Acest eveniment se desfășoară în cadrul „Stagiul internațional Kodokan Kendo, ediția a-31-a”, care se desfășoară la Chișinău în perioada 25-28 august 2016.  La acest stagiu vor participa în jur de 50 practicanți de kendo din toată Europa. Stagiul va include antrenamente, competiție și examinări de la 1-5 dan. La stagiu se vor desfășura o serie de evenimente în ceea ce privește cultura și tradițiile japoneze. Mai multe detalii aflați de pe Facebook.

#6. Pata De Ceai: Indie Pendence Day

De Ziua Independenței, Korovva spune „La Mulți Ani, Moldovei” și vă delectează cu niște Indie Rock | Acoustic Urban cu Elemente de Jazz. Alături de Trupa: PATA DE CEAI. Organizatorii promit ceai gratis. Intrarea este 20 de lei. Aflați detalii aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente