(video) Oficial! Misha Țurcanu anunță că Tipografia 5 s-a închis. Ce proiect nou va dezvolta

1463674_489051024546973_194788317_n

În cadrul Ignite Chișinău, Misha Țurcanu, unul din fondatorii localului Tipografia 5, a anunțat oficial că clubul este închis. Acesta a mai anunțat detalii referitoare la un nou proiect inițiat.

„M-am gândit ce aș face eu nou, și chiar mi-ar plăcea să fac? Ce mă deranjează și ce chestii aș vrea să schimb în acest oraș? Și am înțeles că chestia asta este lipsă de cultură vizuală. Pentru un designer grafic este foarte obositor să trăiești în Chișinău”, a spus Misha.

Astfel, el și echipa lui au ajuns la versiunea 10/90, ceea ce înseamnă conform tânărului, 10 % talent și 90 % muncă, 10 % chin, 90 % veselie, 10 % vin, 90 % GIF-uri cu pisici, cu versiuni în rusă, română și engleză.

Ce este 10/90?

O inițiativă non profit pentru a inspira tinerii artiști vizuali din Republica Moldova, cu scopul de a educa o cultură vizuală mai rafinată între cetățeni. Asta înseamnă:

# atelier deschis pentru tinerii ilustratori (spațiu de lucru asupra proiectelor personale și sociale, comunicare și colaborare, un spațiu de ateliere pentru începători);

# platformă web pentru vizualizarea on-line a comunității;

# portofoliu online pentru tinerii artiștii vizuali.

# online shop.

În cadrul prezentării nu a fost specificat însă dacă atelierul va fi deschis în spațiul fostei Tipografii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente