Pavel Filip: România ne este un prieten dedicat și contribuie la aspirațiile noastre de stat european

pavelfilip2
Foto: PC: Pavel Filip

Premierul Pavel Filip a declarat, într-o conferință de presă, ținută după întrevederea cu premierul român Dacian Cioloș, aflat în vizită oficială la Chișinău, că este acum convins mai mult ca niciodată că România este un prieten dedicat și apropiat al Republicii Moldova. Dovadă este și parteneriatul strategic pentru integrare europeană și proiectul nostru comun de a fi împreună în Uniunea Europeană.

„Am avut discuții sincere și cordiale și în același timp constructive de pe agenda bilaterală, dar și despre drumul european al Republicii Moldova”, a spus Pavel Filip.

Oficialul a subliniat că România rămâne „cel mai consecvent susținător al Republicii Moldova, contribuind la aspirațiile noastre de a ne transforma într-un stat european și democratic”. Pavel Filip a mai declarat că a convenit cu omologul său român să fie accelerată în următoarele luni cooperarea energetică, care este una de prioritate majoră pentru Republica Moldova, în contextul asigurării securității energetice. „Vom avansa atât pe interconexiunile energetice, cât și pe cea de gaze naturale, prin extinderea conductei de gaze spre Chișinău”, a informat prim-ministrul.

Integrarea europeană este proiectul nostru de țară, iar actualul Guvern și coaliția parlamentară mizează necondiționat până în 2018 pe forța transformatoare a triunghiului: stabilitate, reforme, integrare, l-a asigurat prim-ministrul moldovean pe omologul său român. Chișinăul „mizează pe expertiza valoroasă a României care vine să faciliteze esențial momentele de maximă importanță, avansarea agendei europene”.

Pavel Filip a mulțumit pentru asistența financiară oferită de România, precum și demersurile pe care le face Bucureștiul la Bruxelles în favoarea Republicii Moldova, de asemenea, a invitat oamenii de afaceri din România să investească în Republica Moldova, inclusiv în sectorul bancar și cel energetic.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente