(foto) Ce poate face un turist în Chișinău plimbându-se pe strada Pușkin

DSC_4853

Dacă mâine ți-ar veni în vizită un prieten de peste hotare, unde l-ai duce? Orheiul Vechi, vinării, Codrii, lacul Beleu? Noi ne-am imaginat cum ar fi să le organizăm o excursie prietenilor străini pe diferite străzi din capitală și ce ar putea ei să vadă sau să facă într-o scurtă plimbare în inima Chișinăului. Astăzi facem o plimbare pe strada Pușkin.

#1. Plimbare cu troleibuzul

Un troleibuz în Chișinău este mereu deschizător de oportunități. Aici cunoști viața locală așa cum este ea, oamenii cu grijile, bucuriile și frustrările lor. Pe Pușkin sunt trei stații de troleibuz din care poți merge în mai multe direcții pentru a descoperi și mai bine autenticitatea locului. Bonus: prinde un bilet norocos și vei începe să visezi la noroc toată viața, sau mai mult, îl vei purta cu tine în viitoarele călătorii și vei arăta tuturor că tu ai fost în Moldova.

DSC_4845

 

#2. Un covrig, doi covrigi, trei covrigi…

Cam așa s-a răspândit trendul covrigăriilor în ultimul an în Chișinău. Strada Pușkin nu este o excepție, ba chiar abundă de covrigi, care pot fi cumpărați, apropo, în timp ce așteptați un troleibuz, întrucât covrigăriile se găsesc chiar lângă stații.

DSC_4774

DSC_4783

DSC_4820

 

#3. Vinul, tradiția și misterul

Tot mergând pe acestă stradă veți întâlni multă tradiție și mister, iar asta datorită butoiului din apropierea unui local, magazinului de vinuri din vale, și câtorva localuri tradiționale în care zeama moldovenească e garantată. Prețurile pentru toate astea? Sunt misterul, descoperiți-l.

DSC_4770

DSC_4792

DSC_4787

 

#4. Cărți. Pe degeaba și mai puțin…

Nu avea cum să trăiască Pușkin în Chișinău fără cărți, de asta, tot aici găsiți o bibliotecă pentru copii, două librării, și o bibliotecă stradală. Există riscul ca la biblioteci să fie doar literatură română, dar asta va fi ocazia perfectă de a învăța limba. Unde să citiți? În drumul vostru găsiți parcul central, unde veți avea umbră și un scaun pentru a vă spori confortul literar. De asemenea, puteți lua și troleibuzul. Acolo, scaunul nu este garantat, dar experiența e unică.

DSC_4785

DSC_4800

 

#5. Pedale pe ulița mare

De departe cel mai faimos loc de pe strada Pușkin este Kormushka, sau locul de întâlnire al bicicliștilor, motocicliștilor și al celor care pur și simplu au nevoie de un punct de reper pentru a se întâlni cu prietenii. Aici mai găsiți cafea și fast-food.

DSC_4815

DSC_4812

 

#6. Un gălbenuș la Gălbenuș

E una din cele mai populare localuri bistro din oraș, așa că dacă vă grăbiți, puteți considera acest loc pentru masa de prânz.

DSC_4822

 

#7. Să-i dați urnei ce e al urnei

Un turist nu va avea probleme cu urnele de gunoi pe această stradă, luând în considerare cele trei stații și multitudinea de localuri. La toate acestea se mai adaugă și urnele masive la care puteți și să sortați gunoiul.

DSC_4766

 

#8. Doza de inspirație pe tăblițe desenate cu creta

Face parte din seria trendurilor actuale și vine să înlocuiască treptat publicitatea agresivă din Chișinău. Citiți mai multe aici. Pe strada Pușkin veți vedea asemenea tăblițe la mai multe colțuri. Citiți, zâmbiți și lăsați-vă inspirați.

DSC_4795

 

#9. De fructe-i plină gospodăria, bunicii au cules din nou via…

DSC_4841

Mai la vale sau mai la deal, comerțul stradal apare în fața ta când nici nu vă așteptați. Partea bună: în fiecare anotimp puteți cumpăra fructe de sezon, care sunt de obicei crescute acasă, într-un mediu natural. Tot în funcție de anotimp găsiți și șosete de sezon.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente