RIO 2016: S-au cheltuit 80 milioane de lei pentru ca Moldova să participe la Jocurile Olimpice

rio111
Foto: mysport.gsp.ro

Ministerul Tineretului și Sportului (MTS) a cheltuit pentru pregătirea sportivilor moldoveni de Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (Brazilia, 5-21 august) peste 45 de milioane de lei, a declarat în cadrul unei conferințe de presă, șeful Direcției sport de performanță din cadrul MTS, Vitalie Savciuc

„Această sumă include cheltuielile pentru selecția sportivilor care au avut șanse să se califice la Jocurile Olimpice. Numărul lor a fost la începutul anului 2013 de aproximativ 90. În afară de acești bani au fost și alte mijloace financiare de la sponsori, federațiile internaționale, diferite surse. Suma totală este de aproximativ 80 milioane de lei. Circa patru milioane au fost cheltuite pentru deplasarea delegației la Olimpiadă”, a spus Savciuc, transmite MOLDPRES.

La Jocurile Olimpice au participat 23 de sportivi moldoveni. Halterofilul Alexandru Șpac (77 kg) și atleta Zalina Marghieva s-au clasat pe locurile 5. Serghei Cechir (haltere, 69 kg) s-a situat pe locul 7, dar are șansa să urce pe poziția a șasea, datorită descalificării unul sportiv din fruntea clasamentului. Acestea sînt cele mai bune rezultate ale sportivilor moldoveni.

Medaliatul cu bronz la canoe 1000 de metri, Serghei Tarnovschi, a fost suspendat din cauza dopajului. Comitetul Național Olimpic și Sportiv a declarat că va solicita analiza probei B.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente