(video) Propunerea lui Leancă către premierul român Dacian Cioloș

Leanca-Ciolos

Relația dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană și rolul României în acest context, au fost unele dintre subiectele discutate președintele Consiliului parlamentar pentru integrare europeană, Iurie Leancă, în cadrul unei întrevederi cu premierul român, Dacian Cioloș.

Oficialii au discutat şi despre metodele de depăşire a problemelor economice pe care le întâmpină țara noastră, transmite realitatea.md.

„Pe termen mediu trebuie să regândim puțin relația dintre Republica Moldova și România, pornind de la o axiomă: relația Moldovei cu Occidentul este una foarte importantă, dar rolul României în acest context este absolut diferit și special, nu doar din cauza că suntem un neam și vorbim o limbă, dar și pe motivul că frontiera estică a României este frontiera vestică a Republicii Moldova.

Iar dacă ceva se întâmplă într-un context negativ în Moldova, atunci prima țară care va fi afectată va fi România. Mi-am luat angajamentul să venim cu astfel de propuneri, cu câteva obiective foarte clar conturate, cu calendar, și să le propunem partidelor principale din România, în speranța că vom putea să ne conjugăm eforturile”, a menționat Leancă.

Taguri: #Iurie Leanca
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente