Cei 32 de membri ai Consiliului Național al Elevilor s-au întrunit în cadrul unui atelier de lucru

image
Foto: Ministerul Educației

În perioada 13-23 august curent membrii Consiliului Național al Elevilor (CNE) de pe lângă Ministerul Educației, întruniți într-o nouă componență, pentru anul de studii 2016-2017, au luat parte la primul lor atelier de lucru. Elevii au beneficiat de instruiri, au făcut schimb de experiență cu membrii CNE din mandatele anterioare și cu colegii din România, au stabilit relații de colaborare.

Potrivit Nataliei Grîu, consultant superior al Ministerului Educației, atelierul de lucru al CNE a avut loc în cadrul unei tabere de vară. Tinerii au participat la traininguri și discuții privind documentele reglatorii în domeniul educațional, mecanismele de participare a elevilor în activitatea organelor decizionale etc.

Totodată, membrii CNE au avut o întrunire cu Avocatul Poporului pentru drepturile copilului Maia Bănărescu, în cadrul căreia au fost informați despre asigurarea respectării drepturilor şi libertăţilor copilului, despre realizarea acestor drepturi la nivel naţional.

De asemenea, tinerii au efectuat schimb de bune practici cu membrii CNE din România și cu membrii CNE din mandatele anterioare.

Referindu-se la rezultatele activității CNE, Natalia Grîu a subliniat că, spre deosebire de anii precedenți, din actualul mandat fac parte 32 de elevi din toate raioanele țării. „Copiii vor să își facă auzită vocea, să participe la procesele decizionale din școala lor și să fie consultați privind elaborarea politicilor educaționale. Ministerul Educației apreciază înalt faptul că CNE a devenit o structură reprezentativă ce le asigură elevilor dreptul la opinie şi la libera exprimare”.

CNE a fost înființat în 2013 și se întrunește în ședințe de 4 ori pe an, la Centrul Republican pentru Copii si Tineret „ARTICO”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente