RIO 2016: Ce se va întâmpla mai departe cu medalia de bronz obținută de Tarnovschi

1-21-697×392

„Soarta” de mai departe a medaliei de bronz obținută de Serghei Tarnovschi în finala probei de canoe simplu, distanța 1.000 de metri, rămâne a fi incertă chiar și după ce Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro au fost declarate oficial închise.

Cristina Vasilianov, șef al Misiunii Olimpice a Republicii Moldova la Olimpiada RIO 2016, împreună cu medicul olimpic Alexandr Buza, au contactat persoanele responsabile din Comisia CIO și Federația Internațională de specialitate (ICF) în scopul clarificării situației cu Serghei Tarnovschii.

„Am fost informați de către Federația Internațională de Kaiac-Canoe, că Serghei Tarnovschii este suspendat temporar din concurs, în baza depistării unei substanțe dopante din categoria S 2. Substanța în momentul actual nu este identificată (Detalii aici). Urmează să apară și a doua înștiințare, unde va fi concretizat acest preparat, și atunci va fi făcută o concluzie finală obiectivă. În prezent, medalia de bronz nu este retrasă. Ni s-au propus două variante și Federația Internațională este de acord cu ambele.

1. Medalia să fie depozitată la ICF și să nu fie oferită unei alte delegații.

2. Serghei va păstra medalia și va urma procedura de control a probei B. Procedura poate dura de la o lună până la două luni.”

Cele menționate mai sus au fost declarate pentru olympic.md de către medicul delegației olimpice a Republicii Moldova, Alexadr Buza.

Reamintim că, Federația Internațională de Canoe a anunțat pe 18 august, că l-a suspendat pe sportivul moldovean Serghei Tarnovschi după ce acesta a fost depistat pozitiv la testul de doping. Potrivit publicației britanice DailyMail, Tarnovschi a fost suspendat după ce a eșuat un test de dopaj de pre-competiție.

Serghei Tarnovschi, născut pe 24 iunie 1997 în oraşul Lvov, Ucraina, şi-a valorificat din plin talentul, ambiţia şi potenţialul din momentul când a acceptat invitaţia parvenită din partea Federaţiei de Kaiac Canoe din Republica Moldova. Împreună cu fratele său, Oleg Tarnovschi, în 2013, a acceptat cetăţenia Republicii Moldova.

Tarnovschi este un sportiv care pe parcursul a doi ani a devenit campion european și mondial la tineret, a triumfat la Jocurile Olimpice de tineret de la Nanjing, China, iar calificarea olimpică a obținut-o în sezonul precedent, cucerind la Milano, Italia, medalia de bronz la campionatul mondial printre seniori.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente