(foto, video) Se deschid porțile GUSTAR 2016. Cine va evolua pe scena festivalului în această zi

1
Foto: Facebook/ gustar.md

Ziua de astăzi, este ziua Gustarului. Festivalul Internațional de Muzică își deschide porțile și la ora 9:00 și este gata să-și primească oaspeții la cea de-a VI-ea ediție. Toți sunt așteptați la Furceni, Orhei pentru a avea un festival ca o vacanță. Dacă ești curios la ce ai putea să vezi în cea de-a doua zi a festivalului, urmărește programul d emai jos și vei ști când va evolua pe scenă artiștii tăi preferați.

6 august

# 09:00 Deschiderea porţilor Festivalului

#Deschiderea oficiala a Festivalului

# Evoluția artiștilor:

Pan Academic la ora 14:00-15:00

1

Ansamblul de naiști „PanAcademic„ a fost fondat în 2015 și condus de naistul Andrei Druță,având în componența sa cei mai tineri și promițători naiști din Republica Moldova – (Marin Șchiopu,Dumitru Popa, Pavel Vetrici, Alexandru Vieru,). „PanAcademic” a fost fondat pentru a prezenta un concept muzical total inovativ. O altă latură a naiului ce pune in valoare tot coloritul acestui instrument.

Vali Boghean Band 15:20-16:40

Photo Credit: gustar.md
Photo Credit: gustar.md

Valentin Boghean s-a născut la 21 septembrie 1977 în satul Bumbăta, Raionul Ungheni, Republica Moldova. Este mezinul familiei Boghean, cel de-al paisprezecelea copil. După cum mărturisea muzicianul însuşi într-un interviu „cei din familia Boghean sunt născuţi cu muzica în sânge”, mama şi tata cântă, iar 7 dintre copiii familiei sunt muzicieni profesionişti, Valy deşi a absolvit doar Şcoala de muzică de la Corneşti, Ungheni, clasa trompetă, a „învăţat la facultăţi” împreună cu fraţii şi surorile, cizelându-şi talentul şi „îmblânzind cu dragoste” numeroase instrumente, „umbând” la şcoala nesecatului izvor – cel al folclorului autentic.

A cântat împreună cu formaţia fraţilor săi „Aghelia”, cunoscută în tot Ungheniul în perioada anilor 1993-1995. Apoi face parte din formaţia „Panoramic” ‒ 1995, iar în 1998 devine membru al formaţiei de jazz-rock „X-band”.

În anul 2002 este membru al formațiilor „Trigon”, „Transbalkanic”, „The Shin”, „Boghean&Band”. Participă la numeroase concursuri şi festivaluri, alegându-se cu locuri de frunte, reprezentându-şi ţara cu cinste, iar începând cu anul 2010 şi-a început cariera solo. Se realizează ca solist-instrumentist și vocalist. Primul său album solo „Doar ea” îl lansează în anul 2011.

Valeriu Cascaval – artistul care cântă „Moonlight Sonata” cu două bețe.

Gari Tverdohleb – tobe, instrumente de percuție, xilofon . Cel mai bun baterist din Republica Moldova, Gari Tverdohleb – a absolvit Academia de Arte din Chișinău, în calitate de percuționist și baterist de jazz.

Valentin Schirca – Pian electronic.

Sandu Daraban – Chitară

Oleg Lascu – Contrabass(acoustic)

Ansamblul ANIMO la 16:40 (scena mică)

Photo Credit: gustar.md
Photo Credit: gustar.md

Ansamblul „ANIMO” a fost înfiinţat de un grup de tineri profesionişti, care prin măiestria lor, au cucerit concursurile nationale şi internaţionale. De ce, „ANIMO”? Denumirea vine din limba care s-a născut în lumea antică şi a fost răspândită în toată Europa de Vest, limba învăţăturii şi diplomaţiei, limba care şi astăzi este vorbită în toate ţările lumii. Din limba LATINA „animo” se traduce – a însufleţi, a da viaţă. Exact acest lucru îşi propun şi membrii ansamblului „a însufleţi şi a da viaţă valorilor autentice ale popoarelor lumii”. Scopurile principale ale ansamblului „ANIMO” sunt păstrarea şi promovarea artei interpretative la instrumentele de coarde ciupite şi propagarea folclorului balcanic şi european. Iniţial a fost un ansamblu cu o altă denumire şi o formulă instrumental simplă: mandolină, cobză şi cobzabass, abordând un repertoriu de cântece foarte îngust. În anul 2014 ansamblul şi-a schimbat denumirea în „ANIMO”, a îmbogăţit componenţa cu aşa instrumente ca flaut şi chitară şi se bucură de prezenţa noilor membri a ansamblului.

Vera Țurcanu Band la 16:55-17:20

Photo Credit: gustar.md
Photo Credit: gustar.md

Vera Țurcanu este o interpretă de muzică ușoară din Republica Moldova care a debutat acum 4 ani fiind solista unui band autohton. Vera a studiat actorie la Academia de Muzică Teatru și Arte Plastice din Chișinău. Tânăra blondă este plină de entuziasm şi dorință, de energie pozitivă şi bună dispoziție! In muzica ei combină mai multe genuri precum: pop, rock, folk și r&b alături de prietenii ei cu care face un band !

 

Jazz in Chisinau 17:40-18:20

1

Conceptul Jazz’n Chisinau, inițiat de Valeriu Culea în urmă cu trei ani, are la bază ideea popularizării genului de jazz, de a-l face mai vizibil pe scena autohtonă din considerente estetice dar și social-educative, promovarea instrumentiștilor autohtoni.

Bravissimo 18:50-19:30

1

„BRAVISSIMO” este cel mai numeros grup muzical vocal din Republica Moldova, fondat de către Ion Brătescu, şi se lansează oficial în data de 20 iunie 2015.

„BRAVISSIMO” și-a propus să aducă publicului larg cât mai multe creații frumoase, eleganță, prestații de excepție, colaborări inedite și muzică valoroasă. Membrii grupului sunt muzicieni profesionişi, care îşi doresc prin intermediul acestui proiect muzical să contribuie la menţinerea şi dezvoltarea adevăratelor valorilor culturale.

FIGLI DI MADRE IGNOTA 19:50-20:50

1

Milano și Italia, zona Mediteraneană și Europa de Est, diverse culturi și mari orașe. Acesta este locul unde noi trăim. „Bellydancer” este un simbol al principalelor noastre inspirații: influențele Orientului Mijlociu, tradițiile mediteranene, stilul de viață urban, orizontul iradiat de luminile orașului: „bellydancer” este o expresie a unei tradiții și în același timp, un punct de atracție etnică a restaurantului din blocul dumneavoastră, un concept (o sugestie), care poate fi plasată oriunde în voie, deconectată de la un context, dar care are o conotație puternică și își păstrează încă propria identitate: un semn de neon pe un fond interschimbabil.

În această perspectivă, bellydancer este instantaneu o realitate în show-urile noastre, în care se favorizează „agresiunea dansabilă fără discernământ”: dacă vă place chitara de rock, secțiunea ritmică a marmurii grele, dacă vă place să dansați sau doar să stați pe canapea, pofta de viață, pofta de mâncare, pofta de a te regăsi și de a te pierde în Istanbul, toate acestea reprezintă o declarație a iubirii noastre pentru petreceri.

TEATRUL MADE la ora 21:00 (scena mică) 

Photo Credit: gustar.md
Photo Credit: gustar.md

Șah/Mat este un spectacol despre putere și pericolul ei.
Eroul principal, Regele, este gata să sacrifice totul pentru a avea puterea supremă. Una după alta, el trădează dragostea Reginei, credința și loialitatea slujitorilor săi, și asta dorință pentru putere. Puterea prin forma sa, întotdeauna a atras și a fascinat lumea.
Pofta pentru putere reușește să-i năucească și pe cei albi, care la început luptă pentru o cauză nobilă – reîntoarcerea simbolului statalității și independenței sale – COROANA și sfârșesc prin a se nimici din sete pentru putere.
Scena se transformă într-un câmp de luptă, la fel ca și pe tabla de șah, două tabere adverse luptă până la moarte, dependenți de putere. Odată prins în acest joc este aproape imposibil să scapi sănătos din asta.
Așa cum spunea Francis Bacon „Dorința nemăsurată pentru putere, i-a făcut și pe îngeri să cadă din ceruri, oamenii nu au cum scăpa…”.
Rămâne să ne dăm doar o singură întrebare. Care este culoarea ideală a sufletului, alb sau negru

VANOTEK & Georgian 21:10-21:40

2

Vanotek este un artist originar din Ungheni, Republica Moldova. El a produs piese pentru mulţi artişti români între care Dan Balan „Chica Boom”(co-productie), Anda Adam, Sasha Lopez, Naguale, Antonia, Yanka. Artistul a cucerit publicul din România cu piesa „My heart is gone”, iar apoi cu melodia „I’m coming home” în faza finală a Selecţiei Naţionale Eurovision România.

Georgian sau Georgian Mărgărit este unul dintre reprezentanţii noii generaţii de muzicieni din România care încearcă să îşi contureze cât mai bine locul în acest peisaj. A compus muzica filmului „Pariu cu viaţa” de la Pro Tv, proiect la care a fost invitat să lucreze de Ionuţ Radu (John Puzzle), dar şi un album de muzică de film combinată cu elemente Buddha-Bar, un proiect cu Mihai Toma.

VANOTEK 21:45-22:45

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente