(video) Lucrări de căutări subacvatice la Ungheni și Cahul. Doi bărbați și-au pierdut viața la scăldat

Безымянный_0

În ultimele 24 de ore, echipele de salvatori din Ungheni și Cantemir au efectuat lucrări subacvatice de căutare a doi bărbați, care și-au pierdut viața la scăldat.

În primul caz, este vorba de un bărbat de 67 de ani, care s-a înecat în după-amiaza zilei de duminică, 31 iulie, în Prut, în apropiere de satul Antonești, raionul Cantemir. La fața locului, au intervenit angajații Secției situații excepționale raionale, care au efectuat lucrări de căutare a bărbatului, fără rezultat. Lucrările au continuat și pe parcursul zilei de ieri, unu iunie, fără a fi găsit. Corpul neînsuflețit a fost extras în dimineața zilei de astăzi, de către o echipă de scafandrieri.

O altă acțiune de căutare subacvatică, a fost înregistrată în raionul Ungheni. Și aici, a fost raportat un caz de înec, victimă fiind un bărbat de 33 de ani, care a mers la scăldat în râul Prut. S-a întâmplat în jurul orei 18:00, lângă orașul Ungheni. Lucrările de căutare a bărbatului vor continua și pe parcursul zilei de astăzi, doi august.

Cazurile sunt cercetate de către organele de drept, pentru a identifica toate circumstanțele. În acest context, cetățenii sunt rugați să respecte normele de securitate la scăldat, pentru a evita tragediile. Salvatorii recomandă înotul doar în bazinele acvatice amenajate și destinate scăldatului. Nu este recomandat consumul băuturilor alcoolice înainte de a intra în lacuri și iazuri, folosirea obiectelor improvizate pentru înot și săriturile de la înălțimi periculoase.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente