Proiectul #UnArtOras l-a dus pe Guliver la Chișinău  într-o viziune plastică inedită. Este vorba de o pictură transpusă pe un perete de 120 de metri, care a fost inaugurată ieri, 1 august. PicturaMurale se află pe peretele lateral a stadionului Dinamo.

Aceasta este prima din cele 25, care sunt în proces de elaborare și creare pe parcursului perioadei 2015-2016, cu ocazia celor 25 ani de independență a Republicii Moldova. Proiectul este realizat de #UnArtOras drept continuare a campaniei de promovare a artei tradiționale pe billboard-urile din Chisinau. Cel care a pictat primul perete este  f artistul plastic Dmitrii Potapov.

View this post on Instagram

#newbeginners #newwriters #urbankids #future @bta_krew #unartoras #Chisinau #Moldova #streetart #wallsart #mtn94 #montanacolors

A post shared by UnArtOras (@unartoras) on

Remintim că în luna matrie 2016, prin acest proiect 50 de opere reprezentative ale picturii naționale au fost replicate pe panourile publicitare ale orașului Chișinău. Proiectul constă din selectarea acestor piese reprezentative din colecția Pictură Națională a Muzeului Național de Arte al Moldovei și reproducerea calitativă a acestora pe panouri stradale instalate în Capitală.