PPEM și Coaliția majoritară au semnat acordul cu privire la parteneriatul național pentru integrare europeană

clcollage

Reprezentanții Coaliției de guvernare și membrii Partidului Popular European din Moldova (PPEM) au semnat astăzi un Acord de Parteneriat. Un anunț în acest sens a fost făcut de președintele Parlamentului, Andrian Candu și președintele PPEM, Iurie Leancă.

„Am semnat un acord dintre Partidul Popular European din Moldova și Coaliția majoritară. Un acord politic care vizează un parteneriat pentru modernizarea Moldovei și integrarea ei în Uniunea Europeană. Am pornit de la ideea că acest obiectiv este unul național, este unul fundamental. Invitația pe care am primit-o din partea colegilor din Coaliția majoritară a rezultat din faptul că e nevoie de consolidat aceste eforturi și, totodată, pornind de la ideea că Partidul Popular European are expertiza, experiența și resursele umane necesare pentru a contribui la accelerarea parcursului european. Totodată, bineînțeles, s-a mizat mult și pe faptul că dispunem de o doză de credibilitate importantă din partea noștri europeni” și-a motivat decizia Iurie Leancă.

„A fost semnat Acordul cu privire la parteneriatul național pentru integrare europeană între coaliția de guvernare, majoritatea parlamentară și Partidul Popular european din Moldova. Recent a avut loc ședința biroului permanent al Parlamentului și biroul permanent al parlamentului a luat decizia ca Consiliul parlamentar pentru integrare europeană să fie condus de domnul Iurie Leancă, cu experiența lui atât și ca ministru de externe, cât și ca prim-ministru, cu un bagaj de cunoștințe și în domeniu. Este cu siguranță o decizie foarte bună a biroului permanent că acest consiliu parlamentar de integrare europeană să fie condus de dumnealui, astfel asumându-și și angajamentul ca visul nostru de apropiere față de Uniunea Europeană să fie realizat cât mai repede și calitatea pe care noi o așteptăm foarte mult” a declarat Andrian Candu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente